Internationale dag van de kus Zoenen is niet verboden

Of het nu een handkus, een luchtkus, een chocoladekus of een klassieke kus op de mond is - de hele wereld kust! Tenminste vandaag, want het is de internationale dag van de kus.

Een kus is meer dan duizend woorden waard. Dat is waarom we de Internationale Dag van de Kus vieren op 6 juli. Een belangrijke datum voor velen van ons, omdat de Duitsers graag kussen. Soms gepassioneerd, soms verlegen, lang of kort. Er is bijna niemand die niet van zoenen houdt.

Zoenen is gezond

Kussen verhoogt niet alleen de saamhorigheid en het vertrouwen tussen twee mensen, nee, ook de efficiëntie van het hart van 110 slagen per minuut en de activering van de gezichtsspieren worden bevorderd tijdens een kus. Wanneer een kus intens genoeg is, worden zelfs calorieën verbrand. Trouwens, wie veel kust, versterkt zijn immuunsysteem en veroudert langzamer.

Wat je moet weten over zoenen:

  • Tweederde van alle mensen draait hun hoofd als ze naar rechts kust
  • 97 procent van de vrouwen sluit hun ogen als ze zoenen, maar slechts 30 procent van de mannen
  • Eén persoon verspreidt minstens 100.000 kussen in de loop van een leven van 70 jaar
  • Tijdens een intense kus van de tong worden meer dan 100 miljard zenuwcellen geactiveerd en worden 34 gezichtsspieren verplaatst
  • Met een goede kus hopen geluk worden hormonen gedistribueerd
  • een enkele tongkus verbrandt 12 calorieën
  • Kussen kan hik elimineren en pijn verlichten

De langste kus ter wereld

De langste zoen ter wereld, zoals vastgelegd in het Guinness Book of Records, duurde 31 uur, 30 minuten en 30 seconden en vond plaats van 6 juli tot 7 juli 2005 in Londen. Betekent dit ook dat alleen de Engelsen echt goed zijn en vooral lange zoen? Volgens een studie worden de Fransen of Italianen echter beschouwd als de beste zoemers in Europa. Ongelooflijk: de Duitsers zijn echter alleen op de voorlaatste plek. Alleen de Zweden knuffelen nog erger. Maar hoe zeg je dat zo mooi? Andere landen, andere kussen.