Rijstwater Drinken in plaats van weggieten

Het kookwater van de rijst is te goed om gewoon door de afvoer te verdwijnen - omdat rijstwater mineralen, foliumzuur en B-vitaminen bevat

In veel landen van de wereld is rijst een essentieel onderdeel van de dagelijkse voeding. Het is daarom geen wonder dat het idee om rijstwater te gebruiken voor gezondheid en schoonheid, vooral in het Verre Oosten, al lang bestaat en bekend is. Nu krijgen we ook de smaak!

Waarom rijstwater zo gezond is

Terwijl de rijst - die je altijd onder stromend water moet spoelen - kookt, geeft hij zijn voedingsstoffen af ​​aan het water. Dat is waarom het jammer is om weg te gooien. Dus wat zit er in? Mineralen, foliumzuur en waardevolle B-vitamines zitten in het kookwater, dat ook zetmeel uit de rijst absorbeert.

Het vooraf wassen van de rijstkorrels is belangrijk omdat het sporen van arseen kan bevatten.

Door te spoelen kun je er veel van afwassen. Overigens absorbeert de rijst het van nature voorkomende arseen uit de grond waarin het wordt gekweekt. Aziatische vrouwen gebruiken het kookwater meestal niet, maar gebruiken het rijstwater specifiek door koud water over de gewassen rijst te gieten en 15 tot 30 minuten te wachten - gedurende welke tijd de kom af en toe wordt gedraaid. Dan kun je het water door een zeef schenken om het van de rijst te scheiden - je kunt het uiteraard koken en consumeren zoals gebruikelijk.

Rijstwater tegen indigestie en kater

Rijstwater heeft een balancerend en stimulerend effect op de spijsvertering en kalmeert tegelijkertijd de maag en darmen. Het bevat naast de voedingsstoffen veel vezels. Rijstwater is een zachte remedie tegen constipatie en dankzij de sterkte die de darmflora verstevigt, verlicht het ook diarree. Als je lichaam behoorlijk uitgedroogd is na een nacht vol feest en veel alcohol en je hoofdpijn hebt op de bank, zal rijstwater je weer op de been brengen. Hetzelfde geldt voor koorts - Rijstwater is een zacht, herstellend drankje dat je herstel ondersteunt.

BEAUTY geheime tip van rijstwater

  • Als u aan acne lijdt, kunt u extern rijstwater gebruiken in plaats van het te drinken. Leg het op een wattenschijfje en dep de huid af. Aangezien rijstwater foliumzuur bevat, heeft het ontstekingsremmende effecten en kan het de verschijning van uw huid in de loop van de tijd verbeteren.
  • In Azië wordt rijstwater ook vaak gebruikt voor baden en wassen. Het hydrateert, heeft een antioxiderende en verkoelende werking en is ook geschikt voor een ontstoken huid. Het voorkomt ook en bleken ouderdomsvlekken.
  • Rijstwater zorgt ook voor het haar, omdat het de actieve ingrediënt inositol bevat, die haarbeschadiging herstelt. In China wassen vrouwen in sommige landelijke gebieden traditioneel hun haar met gefermenteerd rijstwater, waardoor ze extra lang, gezond haar krijgen dat niet grijs wordt tot op hoge leeftijd, waardoor ze zijdezacht en elastisch blijven.
  • Laat voor gisting het rijstwater op kamertemperatuur komen en giet het na 24 tot 48 uur door een doek. Dan kook je het op om het fermentatieproces te stoppen. Laat het gewoon afkoelen en het kan worden gebruikt.