Strakke nek Soepel en soepel met nekgymnastiek

Schwanengleich: De nektraining met True Fitness Blog verstrakt kleine rimpels, helpt bij spanning en is geen halsbrekende nekvel.

De perfecte nek? Voor de meesten is hij soepel, soepel en slank. Het probleem: de huid heeft nauwelijks vetophopingen in de nek en weinig talgklieren. Daarom is het vaak droog zonder intensieve verzorging en snel gerimpeld. Belangrijk is daarom een ​​rijke zorg (bijvoorbeeld "Modeliance Intensive Firming Care" van Eucerin vanaf 27, 90 euro).
Met een paar eenvoudige oefeningen kunt u een slappe huid op de nek lenen, bovendien nieuwe elasticiteit en soepele kleine rimpels. Onze nekgymnastiek wordt niet alleen strakker, het versterkt ook uw nek- en nekspieren. Dit is belangrijk om de gevoelige halswervels te beschermen en zo spanning en hoofdpijn te voorkomen.

Je kunt veel van de oefeningen op elk moment tussendoor doen. Het enige hulpmiddel dat u nodig hebt, zijn drie middelgrote opgeblazen ballonnen.
1) kloppen
Tik met je wijsvinger en ringvinger tegen de kinbodem, dit helpt tegen een dubbele kin en haalt de bovenste nek strak.
2) Druk op
Druk een losse vuist tegen de kin van onderen en probeer de mond tegen de druk van de vuist te openen om de spieren in de lagere mond en nek te versterken.
3) veeg
Blijf de hand van kin tot nek aaien, wat de bloedcirculatie bevordert en het weefsel strakker maakt.
4) Vorm klinkers
Net als bij stemtraining: maak overdreven taaloefeningen voor de spiegel door de klinkers aeiou overdreven uit te spreken.
5) Duik
Startpositie: ga op een stoel zitten en schuif ver naar voren.
Oefening: kantel nu het bovenlichaam en ga vooruit en vervolgens naar de grond. Strek de nek naar de grond. Grijp door je benen met je armen, leg je handen op je voeten. Ontspan. Wacht even.
6) tong uitsteken
Strek uw tong zo ver mogelijk naar voren. Kijk naar de brug van de neus. Wacht even. Ontspan. Herhaal drie keer.
De volgende oefeningen gebruiken de ballonnen:
7) Rol de nek op
Startpositie: Zit met gekruiste benen op de grond voor een muur. Klem nu 3 ballonnen tussen de rug en de muur: één op het nekniveau, één ter hoogte van de schouderbladen, één aan de onderrug.
Oefening: rol de nek met de kin naar de borst. Rol dan langzaam op, kin naar het plafond en strek de nek uit. 10 herhalingen.
8) Draai hals
Aangehouden startpositie (met gekruiste benen, 3 ballonnen tussen rug en muur). Het uitzicht gaat rechtdoor. De lippen zijn enigszins open, de tongpunt is in de mond. Rek de wervelkolom uit. Trek de schouderbladen naar buiten. Draai nu je hoofd naar rechts, het beeld gaat met je mee. Draai dan langzaam terug naar het midden en van hier naar links.
9) Draaien
De startpositie blijft vrijwel hetzelfde (3 ballonnen tussen de rug en de muur). Hengels benen en voeten op de grond zetten. Kruisarmen en hef op schouders. Rug lang, schouderbladen diep. Draai je armen voorzichtig iets naar rechts, met het hoofd tegelijkertijd naar links. Hou je adem in en verander van kant. 5 herhalingen per pagina.
10) Rol de nek terwijl u ligt
Ga op je rug liggen en ga op een ballon zitten. De benen liggen op heupbreedte van elkaar. Klem een ​​ballon tussen je knieën. Strek nu je hoofd in een grote boog op de ballon naar achteren. Schouders en rugleuning blijven ontspannen op de grond liggen. Trek vervolgens het hoofd in een grote boog naar voren en laat het borstbeen zinken. De nek is lang en uitgerekt. 5 langzame herhalingen.
11) Draai de nek terwijl u ligt
Blijf op je rug zitten met je benen rechtop. Laat je hoofd in de ballon zinken. Draai nu je neus voorzichtig naar rechts totdat het oor de ballon raakt. Houd één adem in en draai je hoofd naar de andere kant. Let op: de cervicale wervelkolom blijft recht. 5 herhalingen.
Extra tip: wie slaapt niet? In termen van nekrimpels waarschijnlijk. Kies een vlak kussen om de nek zo min mogelijk te kreuken.