Parfumtest Houdt uw parfum wat het belooft?

Onze parfumtest: hoe beïnvloeden de nieuwe vrouwengeuren mannen - en omgekeerd? En houdt de geur zijn reclambelofte? 10 parfums in het vakje tegen het geslacht.

Photo Gallery

Onze parfumtest: reclame belooft onder de microscoop
Kleren maken mensen, het karakter vormt de look - zo wordt gezegd. En de juiste geur maakt ons een grote belofte! Nieuwe sensualiteit, avontuurlijke flair, nobel charisma, pure levensvreugde, nonchalante elegantie: de bijpassende parfums beïnvloeden, zoals vaak wordt geadverteerd, ons uiterlijk en ons effect op het andere geslacht op de meest fantastische manier. Van de verlegen muurbloem toveren een sexy vamp, van de bankaardappel een onweerstaanbaar sportkanon. We wilden weten: kunnen ze dat echt? In onze blinde test in het redactionele team roken vijf vrouwelijke en vijf mannelijke snuffelneuzen elk van de vijf geuren voor het andere geslacht - zonder het merk of de informatie van de fabrikant te kennen.
Dus we hebben onze parfumtest gedaan:
We hebben witte T-shirts gespoten met een van de tien huidige parfums van het voorjaar en het zomerseizoen 2013. Elke tester legde vervolgens op papier wat hij / zij associatief voelde in ruiken; daarna volgde de vergelijking met de daadwerkelijke productbelofte. Resultaat: De wedstrijden zijn soms verbazingwekkend, maar soms niet per se ruiken (zie resultaten in de galerij). Wat je natuurlijk moet weten, heeft redenen die onze neus voorbij zijn: "De grootste rol in de perceptie van een geur speelt het individuele karakter, omdat we altijd herinneringen opslaan in combinatie met bepaalde geuren, " zegt Elmar Keldenich van de Federale Vereniging van parfumerieën,

De huid maakt de geur

"Wanneer een geur wordt geassocieerd met een positieve ervaring, zul je deze altijd als positief ervaren en vice versa. "Met andere woorden, de dekenkarakterisering van een geur is moeilijk - ook om een ​​andere reden: je eigen huid bepaalt beslissend met wie we goed kunnen ruiken met welke geur. "Elke huid heeft een zeer individuele geur. Het is net zo uniek als onze vingerafdruk, "zegt Keldenich. Genetische stoffen, voeding, metabolisme - er zijn veel factoren die hierbij betrokken zijn. "Wanneer het parfum zich vermengt met de lichaamsgeur, creëert het een unieke geur. Daarom kan een parfum een ​​geheel andere look krijgen, afhankelijk van de drager. "
Test de geuren in de parfumerie
Geen wonder dus, wanneer uw collega een sexy wolk van parfum trekt, terwijl u hetzelfde parfum uitlokt, hebben uw buren geen wellustige kant op. In onze olfactorische proeverij in de redactie kunnen minder populaire geuren op de huid van sommige vrouwen of mannen zoveel beter aankomen - wat natuurlijk andersom ook geldt. Daarom onze tip: voordat je de parfum na een parfum moet verwijderen, kun je het best samen met je partner of een vriend door de parfumerie bladeren - en lokaal de ideale Wässerchen op de huid en het haar ruiken.

De parfumtest met True Fitness Blog: de resultaten zijn te vinden in onze fotogalerij!