Vereenvoudig je leven Mark Zuckerberg zweert van eenvoud in plaats van variatie

De Facebook-miljardair Mark Zuckerberg leidt een down-to-earth leven. Waarom hij ondanks zijn vermogen niet om een ​​gesofisticeerde levensstijl geeft.

Diversiteit wordt overschat - wie zou hebben geraden dat zo'n overtuiging werd bevorderd door een man die zo rijk was dat hij elke wens kon vervullen? Mark Zuckerberg heeft miljarden verdiend met Facebook, dat groeit, groeit en groeit. Zijn ideeënwereld ontbreekt zeker niet aan complexiteit, maar hij waardeert het in het dagelijks leven ascetisch. Een outfit is genoeg voor hem, dag na dag: jeans, grijs T-shirt, grijs jack met capuchon - klaar. In x-vouw heeft hij zijn verkiezingskleren altijd op voorraad en verder maakt hij zich er geen zorgen over. Is er iets om naar te zoeken?

De gekozen kwelling maakt het leven onnodig ingewikkeld

"Ik wil gewoon mijn leven transparant maken, zodat ik zo min mogelijk beslissingen moet nemen die onze gemeenschap niet zouden helpen verbeteren", zei hij ooit.

"Ik heb het gevoel dat het geen zin heeft om mijn eetlust te verspillen aan dingen die dom of dwaas zijn."

In plaats van te streven naar zoveel mogelijk opties in elke vraag en op elk moment, verkleint Mark door voorselectie. Dit bespaart tijd en aandacht en geeft meer ruimte aan de essentiële zaken.

Wonen in mono is als reizend licht

De langdurende outfit van Zuckerberg in grijs en denim kan sommige fashionista frustreren, maar het is een goed idee om de voordelen in je mond te laten smelten. Of het nu gaat om een ​​belangrijke vergadering, dineren met vrienden of werken op de computer - de Facebook-goeroe hoeft zich geen zorgen te maken over welke kleding geschikt of comfortabel is, en hoeft evenmin tijd te besteden aan zoeken, proberen of kiezen tussen verschillende opties, Bovendien heeft hij zichzelf door zijn uniform een ​​hoge erkenningswaarde gegeven, vergelijkbaar met een merkproduct.

Meike Winnemuth doet het zo

Maar dit is niet voor vrouwen, zegt u? Nogmaals, er zijn voorbeelden zoals de 'ster'-editor Meike Winnemuth, die een wereldtournee maakte, nadat ze een half miljoen won in Günther Jauch.

Omdat ze niet meer dan één stuk bagage over de hele wereld wilde sturen, besloot ze alleen blauw te dragen.

Alles ging goed met alles, relatief weinig kledingstukken konden steeds weer gecombineerd worden. Een principe dat ze zo goed vond dat ze het na haar terugkeer bewaarde. Haar grote, oude appartement vol spullen gaf haar het leven door in een kleiner appartement met minder ballast. Wat beiden doen alsof: Wie maakt zijn leven (en het appartement) niet zo vol dat hij nauwelijks kan bewegen, heeft plotseling zijn hoofd en zijn handen vrij. Als je minder hebt, heb je minder aandacht. En degenen die niet teveel materiaal stapelen, laten meer ruimte over voor het immateriële - dat niet alleen de creativiteit goed is, maar ook de levensvreugde.