Zwarte thee Onze favoriete thee: de sterke zwarte!

Nog nooit hebben de Duitsers zoveel thee gedronken als vorig jaar! Ongeslagen leider: de zwarte thee. Het is veel populairder dan kruiden, fruit en groene thee.

De thee komt eraan! Terwijl in 2005 in dit land slechts 25 liter thee per hoofd van de bevolking dronken was, is het vandaag volgens de Duitse thee vereniging al 28 liter thee. Verrassend resultaat van nieuwe onderzoeken: al 60% van de theedrinkers geeft de voorkeur aan losse producten - en slechts 40% kiest voor gemakstheezakken of -capsules.

Zwarte thee slaat groene thee

Of het Darjeeling, Assam, Ceylon of Earl Grey: in de kleurrijke verscheidenheid van verschillende theeën is zwarte thee het populairst vanwege zijn stimulerende werking.

  1. De verhouding van zwarte thee tot groene thee drinkers, volgens de laatste cijfers, is 70:30, met consumptie van groene thee is de afgelopen 10 jaar met 10% gestegen.
  2. De grootste voorkeur voor zwarte thee wordt getoond door de "World Champions in Tea Drinking", de Ostfriesen. Ze komen gemiddeld op 300 liter per persoon per jaar en overtreffen het zelfs met de Britten, die ongeveer 200 liter creëren. Hoe zwarte thee "correct" wordt geconsumeerd, zal verderop in dit artikel worden uitgelegd ...
  3. Trouwens, wij Duitsers importeren en verfijnen in totaal 57.171 ton thee van over de hele wereld. De uitvoer bedraagt ​​op zijn beurt 25.102 ton van binnenlandse productielocaties - als Duitse speciale theeën in 110 verschillende landen: zelfs in klassieke theeteeltlanden, zoals China en Japan.

Vertel ons nu wat je het leukst vindt:

Thee of koffie - wat is je favoriete drankje van de dag?

Fit & slim per mail - hier komt uw coach! U wilt het belangrijkste nieuws van het best presterende fitnessmerk van Duitsland over de belangrijkste onderwerpen gewichtsverlies, fitness, eten en ontspanning? Registreer u dan hier voor de True Fitness Blog Nieuwsbrief - met extra exclusieve sweepstakes & goodies voor onze nieuwsbriefabonnees!

groene thee

zwarte thee

kruidenthee

Koffie zwart

Koffie met melk

Espresso / latte macchiato

Overig - zoals water, spritzer etc.

De juiste voorbereiding van zwarte thee

Om een ​​zwarte thee te brouwen zoals gewenst maar wil worden geleerd! Als je het overgoot met bubbelwater en het 1-3 minuten laat trekken, is het een echte oppepper. In deze korte tijd komen de meest stimulerende stoffen vrij in de thee. Wie hem nodig heeft om "naar beneden te komen", moet hem 3-5 minuten zettijd geven. Dit levert meer tannines op die de eerder vrijgekomen cafeïne binden. Het stimulerende effect wordt door de warme drank ingenomen. De vrijgemaakte tannines veroorzaken ook de typische bittere smaak en hebben tegelijkertijd nog steeds een antibacterieel en analgetisch effect. Maar let op: overmatige consumptie van de thee kan leiden tot irritatie van de maag, hoofdpijn en slaapstoornissen!