Constante vermoeidheid De grote geeuw: waar komt het vandaan?

Ben je altijd moe, ook al slaap je 's nachts genoeg? Dan is het niet gebrek aan slaap dat je van energie berooft. Maar waarom is het?

Niet alleen slaapgebrek kan ons tot levende zombies maken, andere invloeden en omstandigheden zorgen ervoor dat u zich overdag volledig uitgeput voelt - zelfs als u de aanbevolen zeven tot acht uur per nacht slaapt. Hier zijn enkele oorzaken die ten grondslag liggen aan de constante vermoeidheid.

ijzertekort

Degenen die niet genoeg ijzer in hun lichaam hebben, zullen zich snel realiseren dat ze kracht, uithoudingsvermogen en concentratievermogen missen. Door ijzergebrek wordt minder zuurstof naar de spieren en andere lichaamscellen getransporteerd. Neem ijzerhoudende voedingsmiddelen zoals peulvruchten, havermout, eieren, noten, spinazie, volkoren roggebrood of mager rundvlees, en combineer met voedingsmiddelen met veel vitamine C (bijv. Citrusvruchten, broccoli, rozenbottel, zwarte bessen, paprika of roos en boerenkool). Vitamine C maakt het makkelijker voor het lichaam om ijzer te absorberen. Als u een ijzertekort vermoedt, moet u dit ook laten ophelderen door uw huisarts!

Je drinkt niet genoeg

Zelfs als het lichaam slechts licht uitgedroogd is, heeft dit een negatief effect op de energiebalans. Het bloed wordt dikker, waardoor het voor het hart moeilijker wordt om het effectief door het lichaam te pompen. Dus het gaat om uitputting. Hoeveel vloeistof heeft het lichaam nodig? Als u wilt weten welke hoeveelheid water u overdag moet drinken, gebruik dan de formule "0, 03 x lichaamsgewicht". Dat betekent dat je met een lichaamsgewicht van ongeveer 70 kilo ongeveer 2, 1 liter per dag moet eten - bij voorkeur water.

Alcohol voor het slapen gaan

'S Avonds kan een glas wijn ontspannend zijn, maar de alcohol in uw bloed heeft een negatief effect op uw slaapcyclus. Je kunt het grootste deel van de tijd niet doorslapen, als je te veel hebt gedronken, behalve dat, dan vind je het ook leuk om 's nachts naar de badkamer te gaan en uit de slaap te worden gerukt. Als u nog steeds wilt genieten van een drankje, moet dit drie tot drie uur voor het slapengaan worden gedaan.

Je eet veel junkfood

Ongezonde voeding, met een hoog suikergehalte en eenvoudige koolhydraten, heeft een hoge glycemische index, waardoor uw bloedsuikerspiegels sterk fluctueren. Dit leidt niet alleen tot onbedwingbare trek, maar ook uitputting. Zorg ervoor dat u voedsel eet met een lage glycemische index (zoals bruine rijst, zalm, zoete aardappelen en sla).

Je verlaat het ontbijt

niet alleen! 'S Morgens heeft je lichaam nieuwe energie nodig om de dag te beginnen.

Dus voor je lichaam is het ontbijt als benzine die de motor van een auto bestuurt.

Als u uit de ochtendmaaltijd valt, berooft u het lichaam van de stoffen die het nodig heeft om uw metabolisme en hersenen aan het begin van de dag te stimuleren. Een gezond ontbijt moet eiwitrijk zijn en hele granen en / of havermout bevatten.

Je maakt je workout mislukt

Het komt natuurlijk voor dat je je fitnessregime ontspant en afspreken met vrienden in plaats van zweethanden, of dat je je op je gemak voelt op de bank, vooral als je toch uitgeput bent. Maar dit kan het tegenovergestelde effect hebben en je zelfs nog saaier maken. In een onderzoek aan de Universiteit van Georgia ontdekten wetenschappers dat regelmatige lichaamsbeweging (20 minuten drie keer per week) je energiebalans kan stimuleren en vermoeidheid kan wegnemen. Daarnaast wordt het cardiovasculaire systeem gestimuleerd terwijl de spieren worden voorzien van meer zuurstof.