Brosse lippen De beste huisremedies

Honey, Quark en Co. helpen tegen broze lippen en maken ze zacht en soepel. Het beste ding over deze huismiddeltjes: ze zijn natuurlijk en goedkoop.

Vooral in de winter, wanneer het buiten echt lekker koud is en in de vrieswind waait, hebben veel mensen last van broze lippen. Naast de kou zorgt de droge verwarmingslucht voor extra schrale huid. De reden: Onze lippen hebben geen onderhuids vetweefsel, dus de dunne en gevoelige huid droogt snel. Dit ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, het is ook meestal pijnlijk.

Brosse lippen: zorgpotloden helpen slechts beperkt

Velen grijpen brosse lippen om verzorgingssticks uit de drogisterij te likken. Dit zijn echter dure en slechts tijdelijke hulp, je hebt het gevoel dat je ze opnieuw moet gebruiken. Blijkbaar kunnen ze onze lippen niet voldoende vocht geven. Bovendien bevatten veel lipverzorgingssticks minerale oliën, die op den duur zelfs het tegenovergestelde effect hebben en vocht verwijderen.

NATUURLIJKE HUISHOUDENS TEGEN ONZONDE LIPPEN

Natuurlijke huismiddeltjes kunnen daarentegen langdurige, effectieve verlichting bieden tegen schrale en gebarsten lippen. Het beste deel: ze zijn goedkoop en absoluut natuurlijk. Na een paar toepassingen van de volgende tips, moeten je lippen weer zacht en soepel zijn.

Brosse lippen: wonder honing

Honing is een populaire remedie voor broze lippen die zowel puur als kwark mengt met natuurlijke lipverzorging. Natuurlijke honing is het beste. Dit kan eenvoudig worden toegepast op de broze lippen. Daar moest hij tien minuten werken voordat hij het opnieuw deppen. Leckermäuler let op: lik in geen geval de zoete honing met de tong, want het speeksel droogt onmiddellijk weer uit de lippen.

Degenen die lijden aan bijzonder pijnlijke en gebarsten lippen, moeten een mengsel van wrongel en honing aanbrengen. Meng ze gewoon samen en breng ze aan op de lippen. Naast de helende eigenschappen van honing, kun je tegelijkertijd genieten van de verkoelende en kalmerende kwark. Nogmaals, pas toe: dep na tien minuten, lik niet.

GESCHIKTE CRÈMES

Vaseline, melkvet en goudsbloemzalf helpen de lippen soepel te houden dankzij hun hoge vetgehalte en langdurig gebruik. Bovendien zijn ze vrij van schadelijke en onnodige ingrediënten. Vooral in de winter moet je, voordat je in de kou gaat, de lippen beschermen met een van deze zalven.

Drink regelmatig met broze lippen

Te weinig vocht is een andere oorzaak van broze lippen. Daarom ook hier: drinken, drinken, drinken. Degenen die regelmatig en adequaat drinken - bij voorkeur mineraalwater, ongezoete thee of karnemelk - voorkomen bij voorkeur broze lippen en doen meestal iets goeds voor hun huid.