Tatoeageverzorging: tips voor uw lichaamskunst

Om je tatoeage zo mooi te houden als de eerste dag, moet je er goed voor zorgen. We leggen uit hoe u optimaal voor uw tatoeage kunt zorgen.

inhoud
  • Tatoeagezorg direct voor en na de angel
  • Tatoeage zorg: met of zonder vershoudfolie?
  • Tatoeage zorg op de lange termijn
  • Voors en tegens: tatoeages - kunst of ziek?

Onmiddellijk na het steken van een tatoeage moet erop worden gelet dat deze goed geneest en geen ontsteking of littekens veroorzaakt. Maar zelfs op de lange termijn moet u op uw lichaamskunst letten om deze zo vers mogelijk te houden - anders kan uw tatoeage vervagen en de esthetiek verliezen. Hier leer je wat je moet overwegen vóór en kort na de barrage en later.

Tatoeagezorg direct voor en na de angel

Nog voordat de tatoeëerder je de handen oplegt, kun je iets doen om voor je toekomstige huidwerk te zorgen: met een verzorgende crème bereid je de plek van tevoren voor op de microverwondingen die je op je huid hebt opgelopen tijdens het tatoeeerproces een sneller genezingsproces en een optimaal resultaat. Onmiddellijk na het steken moet je een speciale zalf gebruiken om wondgenezing te bevorderen. Er zijn merken voor tatoeageverzorging op de markt, zoals proTAC®, Tattoomed® en Pegasus Pro . Waarom niet gewoon een normale zalf gebruiken?

"Veel eenvoudige crèmes veranderen het kleurenschema",

waarschuwt Dr. Timo Spanholtz, Keulen specialist in plastische chirurgie, op 'Heilpraxis.net'. "Viscositeit, osmolariteit en toegevoegde ingrediënten kunnen kleurvervaging of zelfs kleurverlies veroorzaken." Besteed dus een beetje meer geld en geniet langer van het resultaat!

Tatoeage zorg: met of zonder vershoudfolie?

Veel tatoeëerders winden zich direct om de zere plek heen na het prikken, maar de expert vermoedt dat: "Dit zorgt voor een vochtige omgeving waarin bacteriën echt groeien." Het resultaat: een (mogelijke) infectie. Het kan de tatoeage zelfs lelijk maken. Beter: u koopt medische film, polyurethaanfilm genoemd. Het beschermt tegen het binnendringen van bacteriën, verdrijft vocht en beschermt de tatoeage ook tegen de bedekkende kleding. Als alternatief is een droog, steriel en permeabel verband voldoende. "Het verbandmateriaal kan na één tot twee dagen worden verwijderd, als de tatoeage zich niet op een mechanisch onder druk staande plaats bevindt en moet worden beschermd tegen afschuifkrachten zoals op de billen", benadrukt Dr. med. Sonja Christine Molin, dermatoloog aan de universiteitskliniek voor dermatologie en allergologie van München, tegenover 'apotheken-umschau.de'. "In deze gevallen moet het verband langer blijven, maar regelmatig worden vervangen." Bovendien moet je de frisse tatoeage de eerste dagen beschermen tegen water, zon en zweet.

Tatoeage zorg op de lange termijn

Wie denkt dat na de eerste follow-up tattoo zorg is gedaan, is verkeerd. Als u een langdurig resultaat op prijs stelt, is langdurige zorg essentieel. Schadelijke UV-stralen zorgen ervoor dat de kleurpigmenten in de dermis (de laag tussen de bovenste en onderste huid) uiteenvallen, waardoor het genaaide beeld vervaagt en de contouren vervagen. Dus je hoeft jaren later niet te repeteren, je moet je tatoeage beschermen, vooral tegen de zon en draag altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF. Sommige fabrikanten van tatoeagekijken bieden zelfs speciale tatoeages voor tatoeages die tegelijkertijd uw lichaamskunst behouden (bijvoorbeeld de Australian Gold LSF 50 Tattoo Stick ™ en de TattooMed®-zonwering LSF50).

Voors en tegens: tatoeages - kunst of ziek?

Hoewel we graag samenwerken, zijn we het in sommige dingen niet altijd eens. Ringvrij: zijn tatoeages goed of niet? De voor- en nadelen van True Fitness Blog Editors!

PRO-tatoeages ...

... is Melanie Nix, grafisch kunstenaar van FFF!

Beste tattoo-gemeenschap!

Tatoeages zijn voor eeuwig. Daarom werd ik getatoeëerd. Alles verandert zo snel dat ik met mijn tatoeages persoonlijk iets voor me wilde hebben, wat blijft! Ze zijn er gewoon. Altijd. En dat maakt me gelukkig! Soms vergeet ik zelfs dat ik getatoeëerd ben, omdat het al van mij is, ik heb het geïnternaliseerd - mijn tatoeages vinden normaal! Het leukste is altijd de vraag, wat ik denk, hoe dat eruit ziet als ik oud ben! Waarom zou het gaan over hoe ik eruit zie als ik oud ben en hoe de tatoeages zich tot die tijd ontwikkelen? Je zult niet zo mooi zijn als je nu bent, maar eerlijk gezegd kan het me niet zoveel schelen. Ik leef in het hier en nu. Ik zal geen vogel of een politieke verklaring in mijn gezicht laten tatoeëren! En als ik 60 of 70 ben, zal bijna niemand mij uitnodigen voor een persoonlijk sollicitatiegesprek en me afvragen wat ik 50 jaar geleden dacht. Als dat het geval was, zou ik je kunnen vertellen over de ervaringen die ik niet ben vergeten dankzij de tatoeages. Bijvoorbeeld mijn opwindende reis naar Nieuw-Zeeland. Misschien beweegt dat mijn tegenhanger, en hij kan ook volledig en voorbij de grens van het T-shirt worden getatoeëerd! Zelfs als veel tatoeages een modieuze individualisering van de eigen persoonlijkheid zijn of soms een protest, zie ik vaak prachtige kunst in tatoeages! En om de wereld mooier te maken met kunst kan niet verkeerd zijn.

CONTRA-tatoeages ...

... is FFF-schoonheidsprofessor Cornelia Brammen

Love last Untattooed!

Ik wil ook niet dat tatoeages foto's van zwarte lymfeknopen en rosenflechte ophangen. Voor afschrikking, vergelijkbaar met open benen op sigarettenpakjes. Hoewel tatoeage deze consequenties heeft of kan hebben. Verkleurde lymfeklieren in ieder geval. Huidreacties kunnen zijn. Bij vreemden maakt het mij fysiek niet uit, maar ik vraag me af hoe iemand leeft door van top tot teen in beeld en betekenis te worden bedekt met duisternis. Weerwolven, schedels, bloed en hellehonden. Oké, Pieter Bruegel schilderde ook helse afbeeldingen. Maar op canvas. Je kunt ernaar kijken, huiveren en dan weggaan. Fysiek intact. Maar wat doet dat met mensen die de Apocalyps voor altijd laten steken? Tom Waits zingt in een van zijn liedjes "Poor Edward", die op de nek zit van een demon die hem tot zijn dood drijft. Net als Voldemort persoonlijk. Natuurlijk zijn er ook prachtige tatoeages. Dus niet het aantal moorden, getekend door tranen op de jukbeenderen van Colombiaanse maffia-leden, maar veren, bloemen, mythische wezens. En ja, littekens en cellulitis kunnen artistiek worden gemaskeerd door tatoeages. Ik zie bij mensen waarvan ik houd dat hun lichaam wanhopig probeert de verf af te weren. Werkt niet. Dus korstmossen en puisten vormen, energie wordt afgezogen. Tegelijkertijd is de huid zo'n mooi orgel, dus een mooi oppervlak. Het ruikt, ademt, koelt, verwarmt, schittert. Waarom zou dit wonder pijn doen? Elke steek doet me pijn. En er zijn er veel.