Diervrije cosmetica Veganistisch in plan

Wie wil mooi zijn, moet lijden? Nee! Dierenvrije cosmetica worden steeds populairder. Omdat dierenwelzijn en compatibiliteit nu bijzonder belangrijk zijn voor onze schoonheid.

Photo Gallery

Goed onderhouden met deze producten!

Nog maar een paar jaar geleden lachten mensen zachtjes over wie leefde onder het motto: "Je eten staat in de zon voor mijn eten." Dat is helemaal veranderd, sinds trendkoks zoals Björn Moschinski of Attila Hildmann veganistische voeding populair maakten en hun kookboeken bestsellers werden, Alleen al in Duitsland leven ongeveer een miljoen mensen nu veganistisch. De meesten van hen zijn jonge, goed opgeleide consumenten, de Generation Y, die erg interessant is voor fabrikanten. "Het belang van veganistische producten neemt zeker toe. Naast voeding heeft de trend ook betrekking op mode en veganistische cosmetica, "zegt Dr. Munke, hoofd productontwikkeling bij CD. "Het welzijn van dieren heeft in Duitsland hoge prioriteit, waardoor veganistische producten steeds populairder worden." Volgens de Vegan Society of Germany is hun omzet in de afgelopen twee jaar met maar liefst 20 procent gestegen.

"Het leven van veganisten stopt niet op het bord. Wat ik daar vermijd, smeer ik zelfs niet over mijn gezicht. Alternatieven zijn nu beschikbaar tegen betaalbare prijzen, dit excuus telt niet meer mee "- Carola op Facebook

Diervrije cosmetica op trend

De hardliners willen de wereld een beetje redden met hun houding - en ook een beetje van zichzelf. "Veganistische levensstijl is een trendsetter omdat twee motieven bij elkaar komen die jongeren aanspreken. Hoe complexer hun buitenwereld wordt, hoe meer ze hun individuele levenshouding willen beheersen, "legt natuurcosmetica-expert Elfriede Dambacher uit. "Ten eerste vervult vegan het gezondheidsaspect omdat het mij fitter houdt en ten tweede het morele aspect, omdat ik bijdraag aan de reductie van dierlijke producten voor CO2-reductie - en daarmee de wereld een beetje beter maken." Duurzaamheid, ethiek en dierenwelzijn noemen onze gebruikers ook, wiens mening we op Facebook hebben gesteld, als aankoopmotieven voor diervrije cosmetica en andere vergane producten.

"Ik gebruik alleen veganistische cosmetica en producten zonder dierproeven. Andere cosmetica bevatten dierlijk afval. Zelfs mijn wasmiddel, wasverzachter en cleaner zijn veganistisch "- Yvonne op Facebook

Veganistische douchegel, bodylotions en make-ups zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen, in speciaalzaken en in drogisterijketens. In overeenstemming met de jonge doelgroep wordt goed geweten vaak beloond met coole verpakkingen. Meer ingewikkeld is wat erin zit - de crème moet eindelijk worden getolereerd. Veganistische producten mogen geen dierlijke ingrediënten bevatten, zelfs honing of wollen was zijn taboe. "Het kan moeilijk zijn om bestaande producten om te zetten in veganistische formuleringen als de consument terughoudend is om compromissen te sluiten in producteigenschappen of uiterlijk, " zegt Dr. Munke. Maar de meeste texturen kunnen nu eenvoudig worden geïmplementeerd.
Belangrijk: dierenvrije cosmetica is niet automatisch "biologisch" of gecertificeerde natuurlijke cosmetica! Sommige producten bevatten synthetische ingrediënten die consumenten niet zouden verwachten - omgekeerd, conventionele leveranciers bieden ook veganistische alternatieven. Voor een beetje inzicht in de warboel zorgt voor een zegel. Veel merken hebben hun producten gecertificeerd door de Vegan Society in Engeland en drukken de veganistische bloem op de verpakking. Als u zeker wilt zijn, koop dan gecertificeerde natuurlijke cosmetica plus veganistische bloemen en informeer uzelf ook op internet. Een goed overzicht dat PETA biedt onder www.kosmetik.peta.de.

Feiten over DIERLIJKE, TEST-FREE cosmetica

  • Veganistische crèmes en lotions zijn vooral populair in generatie Y: elke derde
    Koper is volgens "trendstudie veganistische cosmetica" jonger dan 30. (Naturkosmetik Verlag, 2015)
  • In Duitsland leven naar schatting een miljoen mensen vegan en groeit het aantal. In verhouding tot de totale bevolking (80 miljoen) weinig - maar trendbepalend.
  • Voedingsstijl en schoonheid horen bij elkaar. 71 procent van de veganisten gebruikt diervrije cosmetica ("Trend Study Vegan Cosmetics", 2015)