Wanderlust Als de reiskoorts je grijpt

Vooral in de koude winter zien veel avontuurlijke mensen zichzelf na een pauze op het zuidelijk halfrond. Wat kan er gedaan worden om de reislust te lessen?

Het jaar is nog niet oud, maar veel mensen plannen hun vakantie al voor de aankomende vakantieperiode of willen graag vluchten voor de koude winterdagen in de zon. Zelfs als je in de greep bent van reislust, maar je hebt geen tijd en / of geld om te reizen, hoef je niet zo te blubberen. Natuurlijk zou het veel leuker zijn om een ​​last-minute ticket naar het Caribisch gebied te kopen en al zijn zorgen achter te laten, met onze tips en trucs kun je ook je reislust in je thuisland lessen.

Vecht je reislust met herinneringen

Vind foto's en souvenirs van vorige reizen en laat ze nakijken - dit is geen vakantie-vervanging, maar geeft u tenminste een vakantiegevoel en ontspanning. Vooral als het buiten regent en het is bitter koud, kan het een genot zijn om naar foto's van zomer, zon en strand te kijken. U kunt dan de gelegenheid gebruiken om foto's te sorteren en een vakantiealbum te maken.

Kleine verplaatsingen maken reislust draaglijk

Moet je echt altijd naar de grote, wijde wereld gaan?

Soms dromen we van verre, exotische plaatsen en vergeten we dat er ook veel voor de deur te ontdekken is.

Kijk door je eigen regio door de ogen van een toerist en bezoek musea, parken en soortgelijke bezienswaardigheden. Verken de meer landelijke gebieden van uw huis, maak lange wandelingen, fietstochten of kampeertochten, als het weer het toelaat.


Kook gewoon de reislust weg!

Hou je van de mediterrane keuken of hou je van traditionele Aziatische gerechten? Breng dan de culinaire ervaring naar huis en zet jezelf voor het vuur! Als u tijdens uw reizen de culinaire specialiteiten van andere landen wilt proeven, hoeft u niet te wachten tot uw vakantie om van dit soort culinaire hoogstandjes te genieten. Ontvang recepten van het eten waar u zich in uw droomvakantie mee zou willen verheugen en kook het in uw eigen huis - de geur alleen zou genoeg moeten zijn om uw reislust tegen te gaan.

Bestrijding wanderlust: leer een nieuwe taal

Het is altijd een voorbereiding op toekomstige reizen wanneer je een nieuwe taal verkrijgt. Als je je volgende vakantiebestemming heel goed wilt leren kennen, kun je de lokale taal al leren en indruk maken op je medemensen. Hoewel het niet eenvoudig is om een ​​vreemde taal te leren, maar vooral de moeite waard. En de reislust komt voor de geest, als je ijverig in zijn vrije tijd vocabulaire en grammatica.

Afscheid dwalen: nagels met koppen maken

Je kunt de reislust niet echt verslaan tenzij je echt in de verte trekt.

En om dat mogelijk te maken, kunt u beginnen met het opslaan en maken van reisplannen.

Dit transformeert de reislust geleidelijk in anticipatie - dan heb je een doel voor ogen! Terwijl anderen nog steeds verlangen naar een pauze, heeft de jouwe al vorm gekregen.