Tips voor Zappelphilippe Beter mediteren met beweging

Je zou graag willen mediteren, maar het lukt je nooit om stil te zitten? Maak dan geen beweging de nieuwe vijand, maar integreer het in meditatiebeoefening.

Heb je ook eerbiedig gelezen van de vele zegeningen die meditatie zou moeten brengen voor je gezondheid en gemoedsrust? Een beetje meer rust en Omm in het dagelijks leven zou leuk zijn - maar hoe krijg je het voor elkaar om nog lang stil te zitten? Niet alleen frustreert de wild draaiende carrousel ideeën sommige beginnende mediteerders, zelfs de onbeweeglijke volharding is voor velen moeilijk of zelfs voorkomt dat ze zelfs maar proberen te mediteren. Maar meditatie is veelzijdiger dan velen weten. En je kunt zelfs bewegen.

Het doel van meditatie: in het moment zijn

Hoe vaak vinden we onszelf aan het werk in de auto, verloren in gedachten of herbeleven een oud conflict, of bang voor een moeilijk gesprek dat op handen is. Het kan zo ver gaan dat grote delen van de dag voorbij komen alsof in een droom. En wat bracht het? Niets, waarschijnlijk! Veel wijze geesten hebben al correct opgemerkt dat men alleen in het nu geluk kan ervaren en alleen in het heden kan handelen; het verleden is voorbij en de toekomst ligt nog niet in onze handen. Toch besteden we maar al te gemakkelijk een groot deel van onze tijd aan het ronddwalen in het rijk van herinneringen of speculeren over iets dat misschien nooit zal gebeuren. Hoewel er niets mis is met onthouden of plannen, zou uw aandacht in het heden moeten liggen.
Meditatie helpt je meer te verankeren in het hier en nu. Door bijvoorbeeld aandacht te schenken aan je ademhaling, een mantra te spreken of in de vlam van een kaars te kijken, verbind je je met het huidige moment. Wees niet verbaasd als alles door je hoofd gaat - dat is een deel ervan. Maar zelfs als je maar heel even uit de wilde stroom van je gedachten kunt komen, besef je al snel hoe goed dat werkt. En met regelmatige lichaamsbeweging die beter en beter werkt.

Moet je stil blijven zitten voor meditatie?

Zich bewust zijn van op dezelfde plek zijn, bijvoorbeeld op hetzelfde meditatiekussen en tegelijkertijd, maakt het gemakkelijker om van meditatie een gewoonte te maken. De verleiding om nu te denken aan mediteren, o wonder! Het is gemakkelijker om te mediteren als prikkels van buitenaf niet te veel afleiden. Natuurlijk, mediteren voor de tv telt niet, hoe lang je ook op de bank zit. Roerloosheid is geen must, maar het helpt wanneer de beweging zo uniform mogelijk is. Als stilzitten je nerveus maakt, kun je proberen het bovenlichaam in een zachte, cirkelvormige beweging te brengen.

Om dit te doen, gaat u zitten in de lotuspositie en plaatst u uw handen op uw knieën of dijen. Sluit je ogen, kom in deze positie naar je aandacht en let op je ademhaling totdat deze regelmatig, diep en los is.


Leun dan opzij, houd je handen op je benen en ga rechtop staan ​​en zet de beweging voort door achterover te leunen, naar de andere kant te bewegen en dan je bovenlichaam naar voren te strekken. Bekijk de beweging en voel hoe je lichaam voelt. Je kunt spanning voelen of voelen dat je gyro behoorlijk miezerig is. Blijf erbij en vind een aangename beweging die je blijft herhalen. Je ademhaling zal verdiepen en je lichaam zal je batterijen opladen. Dat is ook meditatie!