Barbecue Global Zo roostert de wereld

We hebben gekeken naar de rand voor jou en in acht landen op de grill: hier zijn de heetste Anmach-verhalen van alle mannenlanden ...

Kaapstad Zuid-Afrika

Sonja Myburgh (25), Marketing Manager:
"In Zuid-Afrika worden krekels braai genoemd en de mooiste plek voor hen is Camps Bay met uitzicht op de Twelve Apostles."
Wat komt er met je mee op de roest? "Voor ons is het niet zo belangrijk wat we grillen, maar hoe: Er is altijd een Braai-meester, die de enige is die voor het vuur en de voorbereiding zorgt. Met de klassieke braai vuurt hij de grill eerst met hout, na 15 tot 20 minuten komt de houtskool eraan. Na nog eens 20 minuten dan het eten op de bakplaat. Typerend is struisvogel, het heeft een laag vetgehalte en smaakt als wild. "

Stockholm, Zweden

Teija Alberg (26, in zwarte top), verkoopster: "Grillen betekent gemeenschap - we gaan samen winkelen en iedereen helpt met koken. Wij Zweden hebben slechts vier ingrediënten nodig voor een perfecte barbecue: 1. worsten, 2. vrienden, 3. tijd, 4. genoeg drankjes. "
Wat komt er met je aan de roest? We grillen meestal verschillende soorten gekruide worsten, plus maïskolven en groenten. En heel veel van onze favoriete cocktail: Cointreaupolitan. Met Cointreau, cranberrysap, limoen en ijs. Lekker!

Keulen Duitsland

Susanna Schuhmacher (29), presentator RTL-West: "Er is in Keulen maar één echte BBQ: de oevers van de Rijn."
Wat komt er met je aan de roest? "Een echt regionale grillspecialiteit bestaat niet noodzakelijk, maar wij Kölner zijn tolerant en kleurrijk: dus ook bij het grillen! Het kan dus allemaal op het rooster: vlees van welke aard dan ook, groenten, gevuld met schapenkaas of gemarineerde plakjes aubergine. En natuurlijk: als bier, dan Kölsch! Oh, als er een Keulse klassieker is, dan is het gegrilde Flönz (bloedworst), maar dat is niet mijn smaak. Ik geef de voorkeur aan vlees en vis, gemarineerd in knoflook, kruiden en gember 's nachts - maar het recept wordt alleen doorgegeven aan de grill. Als je het precies wilt weten, moet je naar ons toe komen aan de oevers van de Rijn ... "

Buenos Aires, Argentinië

Augusto Cavedale (22), student: "Grillen is hier een nationale sport . Op zondag komt zelfs het hele gezin samen op de BBQ. "
Wat komt er met je aan de roest? "We leven in het land van de gaucho's, en dat betekent vlees, vlees, vlees. In Asado (Spaans voor gegrild vlees) worden hele varkens, lammeren of stukjes rundvlees over het vuur gestoken en gekookt. Voor de kleine grillhonger zijn er chorizo's en morcillas. De warme worsten worden geroosterd op een houtskoolgrill en gegeten als een broodje. "

Brisbane, Australië

Michelle Hancock (31, links), maatschappelijk werker: "We grillen regelmatig, bijna elke dag, op onze gasgrill thuis. Hier in Brisbane zijn er tal van openbare barbecueplaatsen die zijn uitgerust met elektrische barbecues. Maar je ziet ook mensen een gat in de grond graven zoals ze dat vroeger deden en er een mand overheen hangen. '
Wat komt er op de roest? "Hier is lam nummer één. Een salade met gedroogde tomaten, verse raket, geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten met balsamico dressing. En: perenwijn mag niet worden gemist! "

Valencia Spanje

María Bejar (34, rechts), bar-eigenaar: "Meestal grillen we in de winter, zelden in de zomer. Het is gewoon te heet. Het beste zou de zee of een zwembad in de buurt moeten zijn. Overigens wordt Barbecue "Torrada" genoemd in ons geboorteland Catalonië. Het bijzondere: we gebruiken geen steenkool, maar hout van lokale bomen zoals oranje. Dat zorgt voor een geweldig aroma. "
Wat komt er met je aan de roest? "Als het warm is, zeevruchten of paella. Typisch zijn ook speciale worsten zoals 'botifarres' (zoete worstjes met rijst en uien) of 'llonganisses' (erg pittig). En er moet altijd Gazpacho zijn (koude tomatensoep), veel groenten en goede Spaanse olijfolie. "

Kelowna Canada

Jordan McAlpine (18), muzikant: "Minstens één keer per week zijn er gegrilde burgers op de veranda."
Wat komt er met je aan de roest? "We hebben een gasgrill met een geïntegreerde ijzeren kist gevuld met natte hickory chips. Dus het gegrilde voedsel krijgt een speciale rooksmaak. De meeste Canadezen eten zalm en steaks. We hebben favoriete hamburgers: een mix van gehakt, aubergine en een ei dat alles bij elkaar houdt. De Canadezen zijn het allemaal eens over de saus: we zijn dol op biersaus in alle variaties. Daarom combineren we zelf gekochte barbecues met bier. Hoe donkerder het bier, hoe beter. "

St. Petersburg Rusland

Valeria Gryleva (24), Manager: "Na het werk ontmoet ik vaak vrienden voor een barbecue op het strand van het Petrus- en Paulusfort en geniet ik van het uitzicht op het paleis."
Wat komt er met je mee op de roest? "We bereiden alles zonder roesten voor, dus we zetten kip, schapenvlees, varkensvlees, tomaten en Bulgaarse pepers op lange ijzersplinters. Ik houd ervan om het vlees in een marinade van kefir en kurkuma of bier te doen. voor
strooi nog een paar elzen houtsnippers in het vuur, open een fles zoete rode wijn en schakel uit. "