Gratis Radical Beauty Booster Antioxidanten

Ze repareren kleine beschadigingen, laten onze huid stralen: waarom antioxidanten belangrijk zijn voor de zorg en hoe ze de gevaarlijke vrije radicalen vangen.

Photo Gallery

Actief ingrediënt kracht voor het gezicht: verzorgingsproducten met antioxidanten voor een stralende huid!

biozoom

Scanner tegen vrije radicalen

Sinds enkele weken heeft ons kantoor een testinstrument: de antioxidantscanner "Biozoom". Goed bezocht, omdat we baan-nieuwsgierig zijn. De bediening is eenvoudig: leg het vuistje op de sensor, start de LED-meting, wacht een paar seconden ... Er is al een zes. In tegenstelling tot de school is een zes goed: het laat zien dat mijn lichaam vandaag dankzij antioxidanten, fruit, groenten en levensstijl, een bevredigend antioxidantniveau heeft. Toch is er ruimte voor verbetering, een tiental zou geweldig zijn - met bessen, sinaasappelsap en veel slaap, kan het resultaat er morgen beter uitzien.

Maar wat zijn antioxidanten hoe dan ook - en waarom zijn ze zo belangrijk voor ons?

Vitaminen, mineralen en fytochemicaliën vormen als antioxidanten een endogeen beschermingssysteem: ze vangen zogenaamde vrije radicalen op, neutraliseren ze en herstellen zo het evenwicht in het lichaam.

Vrije radicalen zijn agressieve moleculen die worden geproduceerd als een natuurlijk bijproduct van het metabolisme en die in grote aantallen in het lichaam worden aangetroffen. Ons immuunsysteem heeft ze bijvoorbeeld nodig om oncontroleerbare prolifererende kankercellen te doden. Maar er is teveel!

Vrije radicalen - de balans

Chemisch gezien zijn vrije radicalen moleculen die een elektron missen, waardoor ze onstabiel worden. Op zoek naar reactanten vallen ze cellen en hun bestanddelen aan, waardoor oxidatie ontstaat. Dan gaan de beschadigde moleculen zelf voor het opvangen van elektronen - een kettingreactie die ervoor zorgt dat het lichaam figuurlijk "roest". Dit vernietigt celmembranen en eiwitten die essentieel zijn voor de huid en het bindweefsel. Wanneer vrije radicalen ongecontroleerd toenemen - dus de oxidatieve stress is hoog - zijn ook hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en de ontwikkeling van kanker de voorkeur. Roken, alcohol, UV-straling, medicijnen, maar ook mentale stress en overmatige sporten verhogen de oxidatieve stress. De vraag rijst:

Hoe bereiken we een gezonde "Radicale Balans"?
Volgens de huidige kennis niet met ongecontroleerde en hooggedoseerde vitaminesupplementen, maar met een gezonde voeding - en cosmetica van hoge kwaliteit.

Er jonger uitzien

Dermatoloog Jürgen Lademann van de Berlijnse Charité onderzoekt al jaren hoe gezonde voeding de zelfbescherming van de huid bevordert en zo de veroudering stopt. Zijn studies tonen aan dat vitamines en sporenelementen uit voedsel snel in de huid worden opgeslagen, een antioxiderend effect hebben en celstructuren beschermen.

Dus je kunt schoonheid eten!

Evenzo laat een partij met veel alcohol in het lichaam zijn sporen na en wordt na ongeveer vier dagen met een gezond dieet weer gladgestreken. Professor Lademann en zijn team hebben tussen 40 en 50 jaar honderden deelnemers bestudeerd over de concentratie van antioxidanten in de huid. Ze vonden dat mensen van hoge waarde er veel jonger uitzagen en minder rimpels hadden.

Vitamine A, C, E & beta-caroteen houden je jong

Tot het midden van de jaren negentig waren radicale aaseters in cosmetica nauwelijks een probleem. Vandaag weten we hoe intensief ze bijdragen aan regeneratie. Powervitamine C, bijvoorbeeld, heeft hetzelfde effect op crèmes: het neutraliseert vrije radicalen, stimuleert de productie van collageen, zorgt voor elasticiteit en geneest wonden. Het Deense bedrijf Nuori is nu de eerste die hun producten markeert met een vervaldatum tot wanneer de ingesloten vitamine C nog steeds actief is; Annemarie Börlind mengt superfruitextracten in beauty shots, Transderma is afhankelijk van fenolen. In lichaamsverzorgings- en badproducten scoort arganolie hoog met zijn hoge gehalte aan vitamine E, omdat het cellen beschermt en ontstekingen remt.

Photo Gallery

Goedkope lichaamsverzorging met antioxidanten voor elke dag!

Gezocht: teamplayer

Hoe ouder we worden, hoe meer vrije radicalen er in het metabolisme worden aangemaakt. Vanaf 40 jaar worden anti-aging maatregelen steeds belangrijker.

Goede crèmes doordringen het co-enzym Q10 en vitamine A in de huidlagen, waardoor vermoeide cellen zich delen. Gevolg: na vier weken wordt de huid egaler, pigmentvlekken gaan terug. Zelfs met gemengde en vette huid verfijnt vitamine A de poriën. Desondanks bestaat er geen super-antioxidant voor alle huidtypen, maar een enkel ingrediënt zegt weinig over het zorgeffect. Het ontwikkelt zich alleen uit de interactie van individuele componenten en is beter wanneer verschillende antioxidanten in de crème zitten. Veel helpt veel ook voor groenten en fruit: hoe kleurrijker de mix, hoe gezonder.

5 voedseltips voor meer antioxidanten

  1. Kleurrijk rood en geel zijn signaalkleuren voor antioxidanten, carotenoïden geven een gezonde glans. Eet kleurrijke, rauwe en gekookte mix, vijf porties fruit en groenten per dag!
  2. Sterke rode en blauwe bessen hebben een zeer hoge concentratie aan antioxidanten en versterken het immuunsysteem.
  3. Kruidige specerijen zoals gember, kurkuma, kaneel en kruiden zoals basilicum of salie beschermen de huid.
  4. Smakelijk gezond tussendoortje: Noten zorgen voor vitamine E, gedroogd fruit en af ​​en toe donkere chocolade (hoog cacaogehalte!) Phytochemicaliën.
  5. Dorstige rode wijn, koffie en thee met mate scoren met een hoog gehalte aan beschermende stoffen, top is rode druivensap.

Rimpels weg eten?

Prof. Dr. Volker Steinkraus van Dermatologikum Hamburg is de ontwikkelaar van het merk SBT. Hij zegt: als je mooi wilt zijn, moet je op de hoogte blijven! Om te bedoelen: slaap regelmatig, eet gezond en ontspan - dit wordt weerspiegeld in de huid.

Is sport eigenlijk stress voor de huid?
Integendeel, het profiteert van de circulatie-activering, wordt versterkt en stimuleert de stofwisseling. Dit is hoe regeneratieve processen worden bevorderd. Positieve effecten treden echter pas op na een continue training. Over het algemeen zijn sporten stressverlichtend voor de huid. Oxidatieve stress treedt alleen op als je na een intensieve training jezelf trakteert op te weinig rust.

Heeft atleethuid speciale zorg nodig?
Antioxidanten zoals vitamine C en E zijn vooral belangrijk voor organen die even veeleisend zijn als de huid. Na het douchen is een Hydrolotion ideaal. Het is licht, neemt snel op en verstopt de huid niet.

Wat werkt intensiever aan het lichaam, de voeding of de zorg?
Radicale scavengers kunnen door de huid worden opgenomen, zowel door een gezond en uitgebalanceerd dieet als door de juiste zorg. Een differentiatie van de respectieve effecten kan niet worden gekwantificeerd.

Zijn we meer vatbaar voor vrije radicalen in de winter?
De toevoer van antioxidanten om vrije radicalen te inactiveren is even belangrijk, ongeacht het seizoen gedurende het hele jaar.

Kunnen rimpels met terugwerkende kracht worden gestopt?
Nee, maar goede voeding beïnvloedt de visuele ouderdom van de huid. De voedingsstoffen spelen een belangrijke rol bij het vangen van vrije radicalen, bij de vorming van collageen en elastische vezels en bij regeneratie- en beschermingsmechanismen. Met vitamine A-bevattende verzorging kunnen kleine rimpels op indrukwekkende wijze worden verminderd. De beste anti-rimpelcrème is zonnecrème omdat UV-stralen veroudering versnellen.