De gids voor heldere dagen Welke zonnebril past bij mij?

De eerste zonnestralen warmen onze geest op, een nieuwe zonnebril moet komen. Maar het vinden van de juiste is niet zo eenvoudig. Deze tips zullen helpen!

De lente is aangebroken en daarmee de eerste zonnige dagen. Wie wil er geen nieuwe zonnebril krijgen? Maar een leuke kopie vinden die stil staat is niet zo eenvoudig. De keuze aan vormen en kleuren is immers enorm. Deze kleine stylinggids is ontworpen om u te helpen nieuwe zonnebrillen te kopen.

Bepaal de gezichtsvorm

De belangrijkste regel bij het kiezen van een zonnebril is: hij moet in de gezichtsvorm passen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen rond, ovaal, langwerpig, hoekig of hartvormig. Degenen die het niet zeker weten, kunnen gewoon in de spiegel kijken en hun gezichtsvorm volgen met een lipstick (of die van de partner).

Hoekig gezicht

Een hoekig gezicht wordt gekenmerkt doordat het voorhoofd en het kingebied ongeveer dezelfde breedte hebben en de dalbeenderen zeer uitgesproken zijn. Als u een vierkant gezicht heeft, moet u een zonnebril dragen die het gezicht verzacht. Modellen met een ronde of ovale bril worden hier aanbevolen. De cat-eye-style en aviator-bril zijn vooral goed voor mensen met een vierkante rand. Zeer smalle of randloze modellen helpen ook om de sobere gelaatstrekken te verzachten. De ondersteuningsframes in felle kleuren. Aan de andere kant moet men zich onthouden van vierkante, edgy en brede modellen, omdat deze de strikte gelaatstrekken versterken. Nerd-brillen zijn daarom taboe voor vierkante gezichten.

Hartvormig / ruitvormig gezicht

Typerend voor een hartvormig of ruitvormig gezicht zijn een prominente kin en brede jukbeenderen. De iconische retro-bril is ideaal voor deze gezichtsvorm. Rechthoekige kaders of cat-eye-stijlen die taps toelopen naar de buitenste hoek brengen perfect het gezicht en de kin in evenwicht. Kleurrijke modellen met opvallende details benadrukken de oogzone en zorgen voor een goede balans. Ovale en ronde glazen, evenals randloze en filigraan monturen, die het brede voorhoofd niet nog meer accentueren, zijn een goede optie. Als u het gezicht zachter wilt laten lijken, mag u geen vierkante bril dragen. U dient af te zien van zonnebril in druppelvorm of een bril met sterke kleurovergangen, die van boven naar beneden helderder zijn. Deze modellen benadrukken opnieuw de kenmerkende kin en zijn daarom niet bevorderlijk voor hartvormige gezichten.

Bestel hier uw juiste zonnebril:

ROND GEZICHT

Een rond gezicht is zeer gelijkmatig gevormd en heeft nauwelijks onderscheidende kenmerken. Vaak hebben mensen met een rond gezicht ook vollere wangen, dus het zijn betere versies. Hoekrijke stijlen zorgen ervoor dat het gezicht minder rond en langer lijkt. Van afgeronde versies en te kleine frames wordt hier niet aanbevolen, edgier-modellen hebben een veel beter rond gezicht en vormen een mooi contrast. Ook aanbevolen zijn frameloze modellen, druppelvormige stijlen, asymmetrische vormen of brillen met een stevige horizontaal.

OVAAL GEZICHT

Wie een ovaal gezicht heeft, kan geluk hebben, want aan deze zeer uitgebalanceerde vorm past bijna elke zonnebrilstijl. Dit is alleen om ervoor te zorgen dat het brilframe past bij het formaat van het gezicht. Degenen die de voorkeur geven aan zachte gezichtsvormen kunnen hun toevlucht nemen tot ronde of ovale modellen. Maar als je van opvallende gelaatstrekken houdt, kun je rekenen op hoekige en in het oog springende frames, zoals de goede oude nerdbril.

LANG GEZICHT

Als je een langwerpig gezicht hebt, kun je het een bepaalde volheid geven met de juiste bril. De zonnebril mag niet breder zijn dan het hoofd. Ronde of vierkante vormen zijn ideaal om meer hoekige modellen te vermijden. Ovaal en Oversized zijn de perfecte stijl voor langwerpige gezichten. Maar zoals ik al zei, ze mogen niet te groot of te klein zijn. Zelfs vliegerglazen zorgen voor een goede uitstraling. Over het algemeen mogen de versies niet te delicaat zijn. Vierkante frames met duidelijke randen passen ook bij langwerpige gezichten.