Dad Bod cult: The Dad Bod

Dat is een vet ding - het nieuwe schoonheidsideaal voor de zomer is Dad Bod. Wasbeer in plaats van wasbord! Waarom jongens met een buikje opeens sexy zijn.

Het fenomeen Dad Bod

De "kater" joker Zach Galifianakis aka Alan heeft er een. Adam Sandler en Russell Crowe zijn daar ook mee gezegend. Leonardo DiCaprio en Christian Bale steeds vaker. Gérard Depardieu heeft er zelfs één in XXL-formaat. En eerlijk gezegd, ik heb ook een kleintje! En waarschijnlijk elke tweede man van mijn leeftijd. We hebben het over de zogenaamde Dad Bod - een korte vorm van Dad Body. Dit verwijst naar mannen die liever naar het Grieks gaan met vrienden of familie in plaats van naar de sportschool te gaan omdat plezier belangrijker voor hen is dan hun six-pack te ontmaskeren.

Jongens met Dad Bod maken niet zorgvuldig poppenserviezen met rijst en kippenborsten voor de week, ze genieten ook van chips, blikbier en curryworst.

En ze raken niet in paniek over Cheat Days, koolhydraten en de wijzer op de weegschaal. Om er zeker van te zijn dat we het hier niet verkeerd begrijpen: mannen met Dad Bod zijn niet erg dik of dik, ze hoeven ook geen papa's te zijn - ze hebben gewoon iets meer op hun ribben en geen enkele buik van het merk vlekkeloos. Dad Bods zien er atletisch uit, maar bedekken hun spieren door lekker eten en een beetje meer rust, naast een goed gevoel voor Biopren.

Waarom mannen met het lichaam van de vader nu sexy zijn

Natuurlijk, de tactiek erachter: The Dad Bod wil er aantrekkelijker en aantrekkelijker uitzien voor vrouwen dan zijn geharde en super-harde wasbordcollega's. Dat zegt de student Mackenzie Pearson van de Clemson University in South Carolina in haar artikel 'Why Girls Love the Dad Bod'. Dit veroorzaakte de nieuwe hype en figuurtrend. Het artikel verspreidde zich miljoenen keren op het net en verstrekte het op Twitter, Facebook en Co. voor commentaar zoals:

"Ik train op het lichaam van een vader", "Vertel eens, een man zonder buik ...", "Sixpack? Nee bedankt "of" Ik hou van Dad Bods ".

Waarom vrouwen zogenaamd mannen met een maag beter vinden dan getraind, beschrijft Pearson zoiets als dit:

  • Als de man naast je op het strand een vaderlichaam heeft, voel je je goed en niet zo erg als zittend naast een model.
  • Geen enkele vrouw wil knuffelen met een steen - of met Edward Cullen.
  • Bovendien willen vrouwen er slank en petite uitzien naast hun mannen.
  • Vrouwen stellen zich graag de toekomst met hem voor. Als je partner al een vaderlichaam heeft, weten ze hoe hij er na 20 jaar huwelijk uit zal zien.

Nou, mannen, als dat geen trend is naar onze smaak! Overigens zou ik zo ver zijn, de zomer kan van mij komen.