Het geven van geschenken maakt je gelukkig

Heb je al alle cadeautjes gekocht? Kort voor het festival zetten ontbrekende cadeautjes ons in de stress. Waarom de moeite sowieso de moeite waard is.

Contemplatief is anders. Vlak voor Kerstmis stroomt een massa mensen door warenhuizen, boetieks, drogisterijen en de kerstmarkt. Allemaal met hetzelfde doel: bijpassende kerstcadeaus voor de geliefde te vinden. Bijzonder populaire geschenkideeën zijn parfums, toiletartikelen of boeken en cd's. Sommigen breken lang van tevoren hun hoofd. Anderen rennen in de laatste uren voor het festival. Waarom doen we dit jaar na jaar? De meeste mensen zouden de geschenken toch zelf kunnen kopen. Het doel van geven is echter het onderhouden en versterken van relaties. In het ideale geval zijn beide partijen tevreden. De ontvanger van zijn geschikte geschenk. De donor die hij de kennis of het familielid tot een genoegen heeft gemaakt. Omdat hij iets heeft gedaan zonder consideratie en volledig vrijwillig. En dat maakt je gelukkig en treedt zelfs op tegen agressie.

244 euro voor kerstcadeaus

Niet zo gemakkelijk om het juiste geschenk te vinden. Per slot van rekening heeft elke persoon andere interesses. Een mondwater voor de collega kan snel aanstootgevend worden geïnterpreteerd. Handdoeken voor de beste vriend suggereren op zijn minst onoplettendheid. En dan is er het probleem met de waarde van het geschenk. Vroeger is het moeilijk in te schatten of de geschenken van het tegengestelde equivalent zijn. Niemand wil gierig of opschepperig zijn. Volgens het online marktonderzoeksinstituut Marketagent.com en Comperis in München, besteden we dit jaar meer aan kerstcadeautjes dan vorig jaar. Gemiddeld 244 euro. Ondanks de eurocrisis, economische angsten en pre-kerststress: weinigen breken af ​​met de gewoonte om bijna het hele jaar door de moeite van het zoeken te schenken. In de hoop een glimlach op het gezicht van je geliefde met het juiste geschenk te maken.