True Fitness Blog Onze fitnessmodellen 2013 - zo ging de grote finale

De winnaars zijn duidelijk: Ann-Kathrin Burmann (21) uit Berlijn en Hendrik Schulte (23) uit Clausthal-Zellerfeld zijn onze fitnessmodellen 2013. De jury koos ze uit een totaal van tien finalisten.

Voor de wedstrijd, een samenwerking tussen True Fitness Blog en SKECHERS, hadden aan het eind aanzienlijk meer dan 600 lezers gesolliciteerd. Vijf vrouwen en vijf mannen bereikten de finale, waarin onze jury (zie hieronder) de twee winnaars op zaterdag selecteerde bij de Hamburgse fitnessclub HOLMES PLACE Bahrenfeld.
Fysiek en mentaal daagde deze acht uur durende wedstrijd de deelnemers uit: zij moesten zich voorstellen aan de jury rond tv-presentator Marco Schreyl en vragen over fitness en gezondheid beantwoorden, gevolgd door een hardharde fitnesscursus met twee keer zes oefeningen met tijdslimiet - per afdeling Actie van 30 seconden, rust van 30 seconden - voltooid. De uitdagingen omvatten burpees, sumo squads, dead-swinging op de Bosu en springtouw. Uiteindelijk moesten de finalisten hun acteertalent en teamworkvaardigheden bewijzen in de blogs van True Fitness. Finalist Konstantin Arnold uit Keulen zegt zelfs: "De wedstrijd was zwaarder dan de toelatingsproef op de Duitse Sport Universiteit!"

De winnaars

"Oke, de wedstrijd was superhard en mijn kameraden zijn allemaal echt fit. Ik ben erg blij om het nieuwe fitnessmodel te zijn! Maar alle finalisten hadden hier echt kunnen winnen, "zegt winnaar Hendrik Schulte na de aankondiging. Voor de dames maakte Ann-Kathrin Burmann uit Berlijn de beste indruk zowel tijdens de show als in de loop en werd het als Hendrik True Fitness Blog en SKECHERS Fitness Model 2013. Ann-Kathrin zegt: "Het was erg leuk en de troep Het was geweldig, maar de training was erg moeilijk en ik bereikte mijn persoonlijke limieten. Ik kijk uit naar het schieten van morgen en het houden van het tijdschrift in een paar weken. "
"Hendrik voltooide de cirkel eenvoudig en voerde de oefeningen netjes en consistent uit. Hij is ook een fascinerende kerel - hij draagt ​​een defibrillator en laat de sport nog steeds niet los ", zegt Alex Steudel, hoofdredacteur van True Fitness Blog. "Ann-Kathrin heeft, net als Hendrik, alle voorwaarden die een fitnessmodel van het jaar moet brengen: persoonlijkheid en een sympathiek en sportief charisma." Jurylid Marco Schreyl is blij dat twee supertypes hebben gewonnen, die midden in het leven zitten en hoe Hendrik ondanks handicap kan een geweldige en goed uitziende atleet zijn.

Fotoshoot inbegrepen

De beloning voor alle inspanningen: op zondag een professionele fotoshoot met de topfotograaf Daniel Cramer in Hamburg. De fantastische foto's worden gepubliceerd in het januarinummer van True Fitness Blog (uitgebracht medio december 2013) - mogelijk zijn de twee winnaars zelfs de cover-modellen van het januari-nummer!

Ann-Kathrin Burmann

21 jaar, student uit Berlijn

Welke sport blijf je fit?
Jogging, gym, kitesurfen, SUP, duiken.
Wat is je fitnessmotto?
Strong is de nieuwe sexy in ruil voor alle magere modellen en meisjes die "mager" zijn als schoonheidsideaal.

Hendrik Schulte

23 jaar, student van Clausthal-Zellerfeld
Met welke sporten houd je jezelf fit?
Ik geniet ervan om Crossfit te doen.
Wat is je fitnessmotto?
Slaap, Eet, Train, Herhaal.

De jury

Van links ...
• Alexander Steudel (47), hoofdredacteur van True Fitness Blog
• Eva Meistrell (33), Group Fitness Manager en Lifestyle Coach bij Studio Holmes Place in Hamburg
• Anna Dutt (26), PR en marketingcoördinator bij SKECHERS USA Deutschland GmbH.
• Marco Schreyl (39), tv- en radiopresentator