Fitness-tracker Gezonde beloning voor tracker-voertuigen?

Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken fitness-trackers. Maar niet iedereen heeft permanent plezier. Nu denken de eerste zorgverzekeraars na over een beloningssysteem na ...

Fitness-tracker - snel saai?

Slechts de helft van Fitness Fitters gebruikt ze daadwerkelijk. Dit was het resultaat van een onderzoek door de ziekteverzekering DKV - gepubliceerd in het DKV-rapport "Hoe gezond is Duitsland?" 2016. In de enquête stelde de CB meer dan 2.800 mensen te woord. Ongeveer zes procent van de respondenten zei dat ze een fitness-tracker of 'smart watch' bezitten. De digitale helpers worden op het lichaam gedragen, meten de hartslag, het tempo, de verbrande calorieën en dragen de gegevens vervolgens over naar de smartphone of de computer.

  1. De meest populaire functie is "telstappen" met 65 procent - gevolgd door "hartslagmeting" met 49 procent en calorieverbruik met 34 procent.

Niet voor alles is de fitnesstracker interessant, maar op de lange termijn interessant.

Ten minste de helft van de eigenaren zei dat ze ze niet meer hadden gebruikt. 16 procent zei zelfs dat ze ze nooit hadden gebruikt.

Waarom is dat?

  • 20 procent is het gebruik te vermoeiend
  • 18 procent komt op het apparaat
  • 16 procent voelt zich niet gemotiveerder
  • 12 procent vindt de fitnessarmband te saai

Fitness-tracker als een bonus?

Niettemin overweegt de Techniker Krankenkasse fitness-trackers te integreren in hun bonusprogramma. "Ons huidige inspanningsonderzoek toont aan dat elke zevende volwassene in Duitsland een fitnesstracker gebruikt", zegt Jens Baas, hoofd van de TK. De helft van de gebruikers voelt zich gemotiveerd om meer te bewegen, aldus de bevindingen van de TK. "Daarom kan ik me gemakkelijk voorstellen dat fitness-trackers in de toekomst ook een rol zullen spelen in ons bonusprogramma", zegt Baas. Verzekerde, die fit en gezond is, moet worden beloond, dus het idee. Deelname is vrijwillig.

, In december 2012 introduceerde hij een concept voor een nieuwe fitnesstracker op het crowdfundingplatform Indiegogo. Na iets minder dan tien uur had hij meer dan $ 100.000 opgehaald, en aan het einde van de twee maanden durende campagne namen meer dan 8.000 mensen uit 64 landen deel - en Misfit Wearables had een budget van meer dan $ 846.000. Sinds medio 2013 is de Fitness Tracker Shine ook verkrijgbaar in Duitsland. Het geheim van armbanden voor het meten van alledaagse activiteiten: het is zo gemakkelijk! De Activity Tracker registreert voltooide stappen en verbrande calorieën. Met smartphone-apps kunt u controleren of u voldoende bent verplaatst of moet worden ingehaald. Iedereen die zijn dieet wil loggen. Sommige modellen houden ook toezicht op slaappatronen.

De markt voor FitnessTracker blijft enorm groeien

Tot nu toe is de fitness tracker-industrie redelijk goed georganiseerd - volgens een onderzoek van NPD Group hadden de top honden Fitbit, Jawbone en Nike vorig jaar een marktaandeel van ongeveer 97 procent in de VS. Maar experts verwachten een enorme groei, en IMS Research-analisten voorspellen dat er tegen 2017 meer dan 250 miljoen fitness-trackers wereldwijd zullen worden verkocht. Het is duidelijk dat veel nieuwe concurrenten de markt betreden. Maar wat kan de nieuwe generatie doen? "De Activity Tracker-sensoren zijn al erg klein en nauwkeurig", zegt Christian Stammel, CEO van Wearable Technologies. "Maar de algoritmen worden steeds nauwkeuriger." Zo leren fitness-trackers verschillende bewegingen te onderscheiden. En: "In de toekomst zijn ze zeker genetwerkt via de mobiele telefoon en een gegevenswolk met de omgeving. Verhoogt dan de vervuiling van de lucht, de gebruiker krijgt de boodschap om langzamer te lopen. "De mogelijkheden zijn nog niet uitgeput. Stammel voorspelt: "Iedereen in de auto heeft een boordcomputer. Waarom draag je het niet op het lichaam? "

Zelfs beroemdheden zijn dol op de fitnesstracker

Of het nu een professionele atleet of showmaat is: ook bij de beroemdheden is de outfit alleen compleet met fitness-tracker. NBA All-Star professional Kevin Durant en tennislegende Serena Williams dragen hem op het veld, met sterren als Britney Spears en Ryan Reynolds mag de tracker tijdens de wandeling niet ontbreken.