Hoge schoenen passen op hoge hakken

Hoge schoenen maken je sexy, maar doen je voeten pijn: klopt dat? Vrouwen die hoog willen gaan, leren het tegenovergestelde in cursussen - en beter struikelen!

Hoge schoenen en ik - dit zijn slechts twee werelden! De zwaargewichten van Uschi Pauli wegen zwaar op mijn schouders. Voor de proefvaart stuurde ze me op de lange rode loper. Ze observeert mijn voetstappen, die mij onhandig en onhandig lijken wanneer ik haar zie: de 47-jarige man beweegt vol zelfvertrouwen op haar tien centimeter hoge hakken zoals bij sneakers. Deze, en geen pumps, zijn mijn favoriete schoenen: plat, comfortabel, sportief. Maar natuurlijk ken ik de magie van hoge hakken: ze zijn het ultieme in vrouwelijkheid en maken je erg sexy. Maar: struikelen, vastlopen of knikken doodt het effect.
Uschi Pauli laat haar zien hoe ze elegant kan manoeuvreren in haar cursussen in Keulen gedurende twee en een half jaar. Wat moet van tevoren kalmeren: voetmoordenaars zijn geen hoge hakken per se. "Van tijd tot tijd lopen in hoge schoenen is prima, " zegt orthopedisch schoentechnicus Ralf Hermes (52) uit Hilden bij Düsseldorf. En "vrouwen die ze tot het dagelijkse leven maken, zoals modellen of stewardessen, kunnen worden geholpen met onopvallende plexiglas-inserts."
Hoge schoenen: oefening maakt perfect
Het idee voor de cursussen van Pauli werd gebracht door haar zakenpartner Carmen Huber uit New York. "Niemand wordt op hoge hakken geboren, " zegt Pauli. De perfecte wandeling heeft veel te maken met houding: fysiek, maar ook innerlijk. Als je verlegen bent en naar beneden gaat, is het speelse effect verloren. "Vooruitblikkend, " waarschuwt Pauli de deelnemers, "ga langzaam en bewust. Ten slotte willen we de mannen een kans geven om in waardering te kijken. "
Duidelijk voordeel is wie een goede lichaamsspanning en stabiele enkels heeft. Aan het begin van elke high-shoe baan is altijd het commando: schoenen uit en warming-up. Voetcirkels, rennen ter plaatse, ga naar de halve piek. Degenen die regelmatig dansen, gymnastiek doen of hun voeten versterken met speciale oefeningen, zijn beter af. Het Fitmacher-effect werkt andersom: wie vaak hoge hakken draagt, versterkt zijn spieren, zegt Pauli. "De lichaamsspanning komt dan automatisch."
"De verkoop crisis"? Het helpt alleen om te rennen, rennen, rennen ...
Veel vrouwen hebben haar al uit de 'verkoopcrisis' gehaald - een woordspeling waarop ze adverteert voor haar cursussen. Zoals Karina (23), wiens nieuwe hoge hakken tot nu toe alleen in de kast liggen. "Op de een of andere manier is het ingewikkeld om erop te lopen", klaagt ze. Petra (28) heeft nog een punt van zorg: "Ik ben geïnteresseerd in expressief wandelen." Om dat te leren, moeten we lopen, rennen, rennen.
Steeds weer op de rode loper, altijd met nieuwe instructies: naar links en rechts kijken, stoppen, poseren, doorgaan, bochten maken, een handtas pakken of een boek op zijn hoofd in evenwicht houden. "Het is geweldig voor de houding. Je kunt meteen zien wanneer de fluiten gaan ", zegt Uschi Pauli. En slipte, zodra de cursus voorbij was, in hun sneakers. Omdat zelfs het mooiste uiterlijk van de hoge schoenen uiteindelijk ten einde zal komen ...

Hier leert de vrouw lopen

Uschi Pauli, high heels courses in Keulen, vanaf 58 Euro, meer info :.
Ksenia Kotina, Walk on Heelz loopschool in Berlijn, prijzen op aanvraag, meer info: Tel. 0162/751 42 59 en.
Britta Birckner, High Heel School; Hamburg, Hannover, Lüneburg, vanaf 59 Euro, meer info: tel. 05823/95 44 41 en.
Edeltraud Breitenberger, b-edel ... gaat op hoog niveau in München, meer info: tel. 089/48 95 57 58 en.

True Fitness Blog op Facebook

Ontvang regelmatig spannend en vermakelijk nieuws over sport, fitness, eten en levensstijl - klik gewoon op www.facebook.com/fitforfun.de en wees altijd de beste!