Intimpiercing Trendy stap: risico voor atleten?

Kan je gemakkelijk sporten met Intimpiercing? En waar moet je op letten bij het scheren van de schaamhaar? Hier zijn onze antwoorden ...

Trendy tatoeages zijn een kwestie van smaak, maar je kunt natuurlijk zonder problemen rennen, fietsen, zwemmen en ook andere sporten. Maar waar moet je eigenlijk over nadenken als je zijn privéonderdelen mooier wilt maken - door een sexy intiem scheren of zelfs een Intimpiercing? Is het mogelijk om door te gaan met zijn training of is het beter om even te pauzeren voordat de irritaties en huidletsels zijn verdwenen?

Intimpiercing: Micro-laesies zijn een open deur voor bacteriën

Puur visueel gezien ziet een mooi getrimd genitaal gebied er niet alleen erotischer uit, maar ook veel hygiënischer dan weelderige groei. En iedereen die een of meer sieraden in het taboe wil plaatsen, doet dat vaak met wellustige bijbedoelingen. Maar zowel scheren als intieme piercing vormen risico's. Zelfs de kleinste verwondingen aan de huid kunnen bacteriën en virussen toegang geven tot het lichaam.

Infecties met herpesvirussen of humaan papillomavirus (HPV) kunnen het gevolg zijn - en onder andere genitale wratten of zelfs kanker veroorzaken

Bovendien kan een Intimpiercing zenuwen en erectiel weefsel beschadigen. In de sport kan het ook wrijving en irritatie veroorzaken. Belangrijk: tijdens de genezingsfase, moet u belangrijke fysieke stress vermijden - of u volledig onthouden van training. Immers, een intieme piercing veroorzaakt in eerste instantie wondpijn - en het kan worden geïntensiveerd door sporten zoals fietsen of hardlopen. De genezing van de aangetaste lichaamsdelen kan worden uitgesteld. De wond kan worden verbroken door de beweging - en door zwaar zwetende bacteriën kunnen er in terecht komen. De genezing kan enkele dagen duren, of zelfs twee of drie weken, afhankelijk van wat voor soort 'medicinaal vlees' je hebt.

Intimpiercing: je zou het zonder moeten doen

Als je veilig wilt spelen, vermijd dan eerst:

  • Bezoeken aan het zwembad
  • sauna's
  • solarium
  • Lange volle baden

Een zorgadvies voor je piercing kom je meestal tegen in de piercingstudio. Ter ondersteuning van de wondgenezing in Intimpiercing & Co. kunt u naast desinfecterende spray ook zout water of gekoelde kamille-thee gebruiken. Let op: na het genezen van de wond moet je altijd nieuwe sieraden desinfecteren voordat je het gebruikt! Aloë Vera helpt tegen rode vlekken en jeuk door schaamhaar. Het onderhouden van crèmes en lotions op basis van aloë, heeft een antibacterieel effect en bevordert zo de wondgenezing.