Leuke en gezonde fitness om te gaan

Scherpe kont, strakke benen, geen rugpijn meer - en trouwens door te lopen. Dit zou mogelijk moeten zijn met schoenen van fitwear.

Fitness zonder tijd en zweet - dat is de wens van bijna elke vrouw. Ik ben geen uitzondering. De reclambelofte van de fitwear-collectie klinkt veelbelovend: Training to go. Omdat in de zolen van de laarzen (vanaf 120 euro), de sportschool vrijwel hetzelfde is geïnstalleerd, dus de fabrikant. Schoenen aan en renden naar de spieren. Elke stap, of het nu winkelen, winkelen of gewoon op kantoor is, is een training voor de kuitspieren.

Train comfortabel

Ik durf mijn eerste stappen te zetten in de richting van de droomtopop en modelbenen in het met lamsvel omrande model Inuk - en ik ben verrast. Het voelt alsof ik op blote voeten over zachte rubberen matten strut. Heel gezellig en gezellig daar bovenop. Maar hoe zit het met het effect? 24 uur na de eerste lange wandeling voel ik een zwakke spierpijn in mijn benen. Een mogelijk effect bevestigt mij ook Prof. Dr. med. Peter Spitzenpfeil, biomechanica-expert aan de Technische Universiteit van München. "Er zijn enkele studies, zelfs over vergelijkbare schoenmodellen, die bewijzen bij heupvervangende patiënten, bijvoorbeeld een verlichting van pijn." En fitnesstraining? "Door het onstabiele voetbed is het been eigenlijk veeleisender en dus natuurlijk ook de spieren. Maar, "waarschuwt hij, " het kan ook de misvorming van voeten verstoren. "Daarom raadt Spitzenpfeil aan om altijd advies te vragen bij het kopen van een schoen en de schoen te gebruiken als een sportuitrusting in plaats van een normale schoen. Degene die fitwear draagt, moet bewuster gaan en goed letten op het effect. Als het minder goed voelt, laat het dan beter blijven.

Strakke spieren

Conclusie: de laarzen zijn vooral één ding: ongelooflijk comfortabel. Als je een strakkere kont en meer gespierde benen wilt, kun je zijn project ondersteunen via de verschillende modellen fitwear. Extra training moet nog steeds op het programma staan. De laarzen zullen absoluut niet in mijn schoenenrek stuiven.