Piloxing Nieuwe fitnesstrend: slank met piloxing

Met boksen, Pilates en dansen op het droomlichaam: Piloxing, de nieuwe trendsport uit Hollywood, laat kilo's tuimelen, bouwt spieren op en verstevigt het lichaam.


Met Piloxing is er een nieuwe fitnesstrend uit Amerika, meer bepaald Hollywood, op onze terreinen. We hebben de trendsport nader bekeken.

Piloxing - mix van pilates en dozen

Het groupfitness-programma combineert de krachtige, snelle bewegingen van het boksen met de esthetische en subtiele oefeningen van de Pilates. Piloxing is een zweetopwekkende intervaltraining die is ontworpen om vet te verbranden, spieren op te bouwen en het lichaam te versterken. Tegelijkertijd wordt het cardiovasculaire systeem versterkt. Flexibiliteit, behendigheid en uithoudingsvermogen worden aangemoedigd tijdens de training door de elementen van de fitnessdoos. De oefeningen, die worden beïnvloed door Pilates, versterken de diepere spiergroepen en de algehele lichaamshouding verbetert. De fasen worden afgewisseld, gedeeltelijk vermengd om echte coördinatie-uitdagingen te worden.

Pilates als basis

Een van de twee belangrijkste pijlers van Piloxing is Pilates. De nu ongeveer 100 jaar oude oefeningen zorgen voor een goede houding, een stevige maag en een sterke rug.

Pilates heeft een lange traditie. Al in de jaren twintig ontwikkelde de Duitse emigrant Joseph Hubertus Pilates een bewegingprogramma in New York dat een totale innovatie was: voor het eerst combineerde het Aziatische vechtkunst met yogabewegingen en westerse gymnastiek. "Uncle Joe", zoals zijn bijnaam toen was, ontwikkelde speciale uitrusting gemaakt van hout, leer en stalen veren met kabel trekt. Dansers en acteurs kwamen op dat moment naar zijn studio. Tegenwoordig profiteren honderdduizenden mensen over de hele wereld van de inzichten van de fitte man, die ooit begon als een ziekelijk kind: Pilates Workout is een effectieve figuur- en houdingstraining en zorgt voor een perfecte houding.

Piloxing - boksen in Hollywood

Heel Hollywood is momenteel in de Piloxing-koorts, sterren zoals Kirsten Dunst en Hilary Duff zweren bij de trend en de modellen van de beroemde Victoria's Secret Show zijn fans van de zweterige trainingen.

Piloxing-cursussen kunnen worden gevolgd in fitness- of dansstudio's, zoals de Just Physique in Baldham, in de buurt van München. Voor meer locaties, bezoek www.piloxing.com. Als er geen studio in uw buurt is die de nieuwe workout aanbiedt, kunt u beginnen met de trainings-dvd "Piloxing" van en met Viveca Jensen in uw eigen woonkamer. De Piloxing-dvd voor thuis (momenteel alleen in het Engels) is beschikbaar voor ongeveer 25 euro. Een eerste voorproefje van je eerste Piloxing-cursus die je hier kunt zien.

Piloxing - Wie heeft het uitgevonden?

De nieuwe cross-oversport ontwikkelde de Zweed Viveca Jensen. Ze is een professionele danser, persoonlijke en Pilates-trainer en amateur-bokser en heeft haar eigen sportschool in Los Angeles. Jensen vond Piloxing uit voor vrouwen met als doel hun fysieke en mentale kracht te versterken. Het gaat niet alleen om pure fitnesstraining voor het lichaam, maar vooral om het bevorderen van zelfvertrouwen en het verbeteren van de eigen lichaamsperceptie. Na regelmatige trainingssessies ervaren de deelnemers de transformatie van hun lichaam in een droomfiguur - trouw aan het motto: "Slank. Sexy. Krachtig ", zoals Jensen belooft op haar homepage www.piloxing.com.

Piloxing - Wat heb je daarvoor nodig?

In het geval van piloxing kunnen ook handschoenen worden gebruikt die het spieropbouwende effect van de armen vergroten. Elke handschoen is gevuld met 300 g korrels. Iedereen die regelmatig piloxing doet, zal bijna alle spieren versterken - maag, benen, billen, tot aan de arm-, rug- en schouderspieren.

Ingebouwde danssupplementen vormen een aanvulling op de combinatie van Pilates en boksen: de trainingssessies worden begeleid door speciale, dynamische Piloxing-muziek. Het spetterende geluid zorgt voor een geweldige sfeer en helpt je ook vast te houden. Dit zijn meestal hits uit de hitlijsten, maar zonder zang, zodat de concentratie op de bewegingen niet wordt verstoord. Het calorieverbruik per uur is gemiddeld ongeveer 600.