Skinny jeans Dangerous Trend-broek?

Leiden de dunne skinny jeans echt tot geperste zenuwen en gevoelloosheid in de benen? True Fitness blog over de gevaren van modieuze trendbroeken!

De strakke jeans benadrukt de benen, roept een slank figuur op en is erg populair bij veel vrouwen. Echter, na een hoge belasting kan deze broek soms knijpen en knijpen of zelfs het gevoel in de benen beperken. Een 35-jarige Australiër hielp familieleden met verhuizingen en bracht enkele uren door met hurken en knielen. Op weg naar huis deden haar kuiten pijn, ze had tenslotte nauwelijks enig gevoel in haar benen. De vrouw struikelde, viel en kon zich niet bewegen. In het ziekenhuis werd ze uit haar strakke broek gesneden omdat haar kalveren opgezwollen waren. Pas na vier dagen medische zorg werd de Australiër vrijgelaten uit het ziekenhuis in Adelaide.

Volgens de website Medizinauskunft.de is bij 80 procent van de patiënten een nauwsluitende broek ook de oorzaak van brandend maagzuur en buikpijn. De zogenaamde "fashion victims" kruisen deze trend in hun eigen vlees!

Risico's van een strakke broek

De skinny jeans belemmeren de bloedcirculatie van de spieren en duwen de zenuwen af, zodat schade aan zenuwen, spieren en bloedvaten kan ontstaan. Dit wordt dan weergegeven met gevoelloosheid, tintelingen en brandend gevoel in de benen en hevige pijn. Het blijft de vraag of men deze gezondheidsproblemen voor de modetrend op zich wil nemen.

De strakke broek wordt ook steeds populairder bij mannen. In Engeland hebben studies die zijn gerapporteerd in het tijdschrift "Journal of Neurology, Neurosurgery, and Psychiatry" gezondheidsrisico's gevonden door het dragen van skinny jeans. Oververhitting van de teelballen kan zelfs leiden tot onvruchtbaarheid.

De trendbroek beschadigt de spermakwaliteit van mannen die minder actief zijn door de verhoogde temperatuur. Bovendien werd een geval van testikelverdraaiing gedetecteerd door skinny jeans. Dit kan zelfs leiden tot de dood van de testikels na een bepaalde tijd. Dus jongens, laat het gewoon over aan de modetrend, tenzij je je gezondheid en de wens om kinderen te krijgen op het spel zet!

Onze tip:

Het is het beste om geen lange skinny jeans te dragen en buk niet te veel, ga op je knieën zitten of hurken. Beter om een ​​gezellige en casual broek te pakken! En bedenk eens of je echt achter elke modetrend aan moet - zelfs als dit de gezondheid in gevaar brengt.