Bizarre Relax Ongebruikelijke wellness-trends van over de hele wereld

Alleen sauna en massage is saai? We geven zeven tips voor wellnessliefhebbers die op zoek zijn naar het buitengewone, zich op een bizarre manier willen ontspannen en niet bang zijn voor avontuur.

De tijden van het komkommermasker en de eenvoudige rugmassage zijn eindelijk voorbij. Wellnessfans zijn op zoek naar nieuwe, opwindende applicaties - en zullen niet teleurgesteld zijn. Vooral uit exotische regio's vinden steeds meer ongewone en bizarre wellnessmethoden hun weg naar ons. De nieuwste behandelingen in de spa hebben vaak geestige en tong-draaiende namen, maar beloven pure ontspanning.

Pizzichili - het koninklijke lettertype
Achter de gekke klinkende naam schuilt een ayurvedische ontspanning en hittetherapie. Het full-body olie gieten met 45 graden warme olie en de synchrone full-body olie massage zorgen voor een aangenaam lichaamsgevoel. De strelende massagebewegingen volgen de oliestraal en leiden tot een aangename diepe ontspanning. Door de langzame opwarming wordt het lichaam ontgift en worden verontreinigende stoffen uitgescheiden.
Huna Amanu
Dit exotische ontspanningsritueel met een speciale schelpenlakmassage vindt zijn oorsprong in de Zuidzee en de Hawaïaanse levensfilosofie Huna, die de mens als een harmonieuze eenheid ziet. De huidreiniging aan het begin wordt gevolgd door een exotische peelingbehandeling. Daarna wordt de hoogwaardige kokosnoot-sheaboomboter Amanu zachtjes in de huid gemasseerd. Na een tweede afpelmasker vervolmaakt de laatste Amanu-massage met gladde, verkoelende schaaldierslakken uit de Stille Oceaan deze unieke spa-behandeling. Door het herhaalde exfoliatie-effect begint de huid te stralen en krijgt een rooskleurig en gezond uiterlijk.
Wambo Mambo
Nee, dat is niet de volgeling van Zumba! Deze traditionele en krachtige massage van de Australische Aborigines gebeurt zonder olie. In tegenstelling tot de bekende massagevormen maakt de Wambo Mambo Massage gebruik van verschillende natuurlijke materialen. De spieren worden behandeld met een houten roller zowel in het graan als dwars. Ten slotte wordt het lichaam gestreeld met de lentehandschoen. Dit ontspant de spieren, verhoogt de bloedcirculatie en genereert een intens lichaamsbewustzijn.
aardesauna
Een onvergetelijke natuurbelevenis biedt deze ongewone vorm van sauna. Ondergronds en volledig ingebed in de aarde, produceert dit tot 100 ° C, gecompenseerd door de lage luchtvochtigheid van tien procent. De koele grond en het massieve, oude hout zorgen voor een aangenaam en mild klimaat, dat uitzonderlijk goed verdragen wordt, ondanks een warme 100 ° C en een lage luchtvochtigheid van 10%. Een speciale cardiovasculaire training en gelijktijdig harden.
oorkaarsen
Deze folkhealingsmethode is al eeuwen bekend en werd door sjamanen gebruikt. Het was pas in de jaren tachtig dat de applicatie zijn weg naar Europa vond en aanvankelijk werd gebruikt in natuurgeneeskundige praktijken. Bij de behandeling wordt de kegelvormige oorkaars geplaatst op de buitenste gehoorgang van katoenweefsel gedrenkt in etherische oliën, bijen en minerale was. De resulterende negatieve druk zorgt ervoor dat het trommelvlies lichtjes trilt. Dit creëert een drukegalisatie in het oor en een aangenaam massage-effect in het hoofdgebied. De rustgevende warmte van de oorkaars heeft een extra ontspannend effect op het hele organisme.
lulur
Lulur betekent "het lichaam omhullen" en vindt zijn oorsprong in de paleizen van Java en Bali, waar het net is gebruikt als voorbereidende ceremonie op bruiloften. Vandaag staat de welzijnsfactor op de voorgrond. Deze verwenbehandeling begint met een ontspannende aromamassage met fijn geurende gember, citroengras of sandelhoutolie. Dit wordt gevolgd door een bodyscrub met een masker van rijst, kruiden, bloemen en exotische kruiden, dat na het drogen van de huid wordt afgewreven. Een yoghurtmasker verfrist de huid en het laatste bloemenbad verhoogt de relaxatiefactor. Lulur stimuleert het metabolisme en zorgt voor een fluweelzachte huid.
fish pedicure
Deze nieuwe trend van pedicure komt uit Oost-Turkije, het land van herkomst van de kleine dokter vis. Gedurende ongeveer een half uur worden de voeten in aangenaam warm water gehouden. De vijf centimeter lange kangoeroe vis knabbelt op de bovenste dode huidschubben, en zorgt zo voor zachte en zachte voeten. De lichtjes prikkelende knabbels verhogen ook de relaxatiefactor.
U kunt allerlei wellness- en schoonheidsbehandelingen vinden in de wellness-encyclopedie waar u geschikte uitstapjes kunt boeken.