Sociale media Psychologie Wie plaatst wat?

Status, afbeeldingen, links - we blijven posten. Er zijn patronen die onderzoekers steeds weer ontdekken. We hebben de belangrijkste verzameld.

Posten op Facebook, Twitter of Instagram is niet langer alleen maar een bericht: het zegt iets over wie je bent, hoe je bent en wanneer je bent. Onderzoekers blijven onderzoeken wat mensen op het net zetten en komen met interessante resultaten - bijvoorbeeld dat mensen die zichzelf als "eenzaam" beschrijven veel meer privégegevens delen op het web dan mensen die zich sociaal achtergesteld voelen,

FACEBOOK: LANGE VROUWEN ZIJN VEEL OVER ZE

Onderzoekers van de Charles Sturt University in Australië bestudeerden het gedrag van vrouwen op Facebook door meer dan 600 profielen te analyseren die niet werden beperkt door privacy-instellingen. 308 van de gebruikers beschreven zichzelf als "eenzaam", dat wil zeggen dat de andere 308 zich als eenzaam "verbonden" voelden, dus sociaal verbonden met anderen.

Het resultaat: de groep van de eenzamen heeft meer privégegevens gedeeld dan de groep met de verbondenen. Professor Yeslam Al-Saggaf legt uit in gesprek met 'indianexpress.com':

"Meer dan 79% van de eenzame gebruikers meldde persoonlijke informatie, zoals hun favoriete boek of hun favoriete film, in de groep van personen onder de 65%."

Bijna 98% van de eenzamen onthulde ook hun relatiestatus - volgens Al-Saggaf een logische stap:

"Ze willen het anderen gemakkelijker maken om met hen in contact te komen, zodat ze het gevoel van eenzaamheid kunnen overwinnen."

INSTAGRAM: DE WERELD IS DOOF? DAN HEEFT ER GEEN BEELD NODIG!

Nauwelijks heeft een app beroemdheden en normale stervelingen in de afgelopen jaren gebonden als Instagram: maak een foto, bewerk, zet op het web en schrijf een opmerking.

Het interessante is: Instagram zit vol met positieve berichten vanwege de fotofunctie. Als we iets negatiefs willen verwijderen, instagrammen we niet, maar klagen we over Twitter. Dit was het resultaat van een recent onderzoek door het Amerikaanse bedrijf Chute. Instagrammen met afbeeldingen zijn dus vier keer zo vaak positief van aard als platte tekstberichten. Als gebruikers alleen een tekst plaatsen, zijn ze meestal negatief.

Bijvoorbeeld: Chute bestuderen van berichten met betrekking tot Nintendo Game Maker. Van de 100 foto's kregen er 95 een positief bericht, twee waren neutraal en slechts drie hadden een negatief commentaar. Van de 100 sms-berichten met betrekking tot Nintendo waren er echter slechts 27 positief, 76 neutraal en zeven negatief.

De mede-oprichter van Chute, Ranvir Gujral, verklaart deze omstandigheid als volgt:

"Het is gemakkelijk om in een tweet te klagen dat je vlucht is vertraagd, waardoor het een Instagram-bericht moeilijker zou zijn."

TWITTER: OCHTEND OPTIMIST, MIDDAG LENTE

Sinds de tsjilpende vogel de wereld heeft veroverd, onderzoeken onderzoekers of onze tweets iets zeggen over ons welzijn. Het grootste onderzoek tot nu toe vond enkele jaren geleden plaats, maar heeft niets aan betekenis verloren: van 2008 tot 2010 onderzochten de onderzoekers van de New York Cornell University de berichten van 2, 4 miljard Engelstalige Twitter-gebruikers specifiek voor positieve en negatieve zoekwoorden. Deze omvatten "geweldig" en "mee eens", evenals "ergernis" en "bang". Zelfs smileys werden opgenomen in het onderzoek.

De onderzoekers waren in staat om een ​​sfeerbarometer te maken die laat zien hoe mensen de hele dag door tikken: tijdens de week rond het ontbijt (6:00 tot 9:00 uur) zijn de tweets het meest positief, de ergste tussen 15:00 en 16:00 uur in de middag, om 's avonds weer positiever te worden. In het weekend beoordelen mensen aan hun posts veel beter humeur dan tijdens de week. Dit kan te wijten zijn aan in slaap vallen: in plaats van te fluiten tussen 6 uur en 9 uur 's ochtends tijdens de week, in het weekend vertrokken we gemiddeld slechts twee uur later.