Sportbril Geschiedenis Alleen de zon was getuige

De sportbrillen vieren hun 30ste verjaardag! Ex-True Fitness-blogredacteur Achim Sam had een ontmoeting met de in Los Angeles gevestigde Greg LeMond, de trendsetter van een heel tijdperk.

Greg Lemond EN ZIJN TREND bril

In de Tour de France van 1985 durfden de meeste pro's nog te racen! Zelfs serie-winnaar Bernard Hinault had in plaats van een helm behoorlijk mooi haar en reed nonchalant met vliegeniersbril. Maar ze bracht in een val slechte wonden aan en kostte hem bijna zijn vijfde overwinningsoverwinning! In de bloedzuigers van Hinault lag de toekomst echter al op de loer. Een Newbie uit de VS genaamd Greg LeMond vloog op en neer de Pyreneeën met een onbreekbaar en futuristische bril à la Astronaut en eindigde als tweede. Het begin van een dubbel tijdperk van succes: LeMond werd in de volgende jaren een fietsidool - en de sportbril begon over de hele wereld met hun triomftocht.

en niets werkt zonder de sportbril

Marathonster Paula Radcliffe draagt ​​er één tijdens het hardlopen, strandvolleyball Olympisch kampioen Julius Brink die het uitgraaft, het cross-country estafetteteam rond Steffi Böhler won zojuist de bronzen medaille in de winterwedstrijden. Ondertussen zijn de sportbrillen zelfs beschikbaar met MP3-speler en geïntegreerde GPS. Maar de echte Stylo draagt ​​nu een retro sportbril: Nike heeft een hele collectie genaamd "Vintage" op de markt, bij "adidas originals" kun je zelfs je eigen old-school sportbril online ontwerpen. En ik ontmoet onverwacht de man die deze trend heeft laten rollen tijdens een Oakley Heritage Collection-presentatie in Los Angeles - Greg LeMond!

Momentopname met de tienerster

Als tiener had ik de Fugenkitt uit de ramen gezogen voor een LeMond-bril. Ik vertel hem hoe ik als een kleine plug voor de tv hurkte en ook een geweldige fietser zoals hij wilde worden! Greg lacht, en geeft me snel de geretoucheerde "Eyeshades" voor een souvenirfoto - de coole buddy snapshot voor het familiealbum is klaar. Zelfs zonder grout ervoor te hoeven voeden.