Badezwirn Dus Duitsland gaat zwemmen

Wat dragen Duitsers tijdens het zwemmen? Het online reisbureau ab-in-den-urlaub.de vroeg 1.000 mensen over hun badkleding voor het komende zomerseizoen.

Voor het komende zomerseizoen stellen alle Baden-Mixen en Aquarius opnieuw de vraag: wat draag ik? Voor de derde keer voerde het online reisportaal een representatieve enquête uit om de voorkeuren van de Duitsers voor badkleding te achterhalen.

Badpakken voor de vrouwen

Eén trend lijkt te worden bevestigd: evenals in het voorgaande jaar, vertonen zij noch hij veel blote huid. Bijvoorbeeld, in plaats van het dragen van een bikini, geeft bijna de helft (44%) van de vrouwen de voorkeur aan badkleding en stranden. Vooral het aandeel jongere badpakdragers tussen 14 en 39 jaar is sinds 2010 met 14 procent toegenomen. Ironisch genoeg dragen vrouwen in het voormalige nudistenbolwerk van Oost-Duitsland nu een bijzonder grote hoeveelheid stof - hier is het aandeel zwembroekdragers 56 procent.

Knielange badkleding voor mannen

Voor mannen zijn de shorts van surfers echter nog steeds hip. Bijna 60 procent van de kinderen onder de 40 geeft de voorkeur aan knielange badkleding. Nog eens 22 procent draagt ​​een kortere shorts-variant - de klassieke strakke zwembroek wordt daarom vrijwel met uitsterven bedreigd. Dit jaar gebruikt slechts 13 procent van de mannen nog steeds de "kleine dingen".

Trend: hoe hoger het onderwijs, hoe minder materiaal

Het is interessant dat zelfs in de mate conclusies kunnen worden getrokken over de favoriete strand- en outdoorkleding. Omdat hoe hoger de opleiding, hoe minder materiaal zowel vrouwen als mannen dragen. Per slot van rekening draagt ​​44 procent van de vrouwen met een middelbare schooldiploma of universiteitsdiploma een bikini. Voor laagopgeleide vrouwen is dit slechts 20 procent. Prüde zijn ook mannen met een middelbaar opleidingsniveau. De 'vraag' naar kortere broeken (boxershorts of panty-badpakken) daalde van 36 procent vorig jaar naar momenteel 31 procent. Voor de meer opgeleide, aanhoudende populariteit is duidelijk. Dit jaar wil 21 procent showen met een boxer of een slipje op het strand. In 2011 kon slechts 18 procent dit bereiken.
bron: