Veganistische modekleren zonder dierlijke ingrediënten

Veganistische kleding is overal te vinden, en het is ook stijlvol en veelzijdig. Hier vindt u alle belangrijke informatie over dierenleed mode.

Wie veganist is, houdt hier niet op. Omdat een veganistische levensstijl niet alleen het dieet omvat, maar ook veel andere gebieden van het leven, zoals schoonheid en mode. Hoewel bontjassen al lang in diskrediet zijn gebracht, zijn er veel andere dierlijke componenten in onze kleding waar we ons vaak niet bewust van zijn. Gelukkig zijn steeds meer jonge modeontwerpers bezig met veganistische mode en bieden ze daarom een ​​goed alternatief voor veel niet-veganistische trends. Waar u rekening mee moet houden bij het kopen van diervriendelijke kleding, kunt u hier lezen!

1. Markering van veganistische mode

De kledingstukken zelf worden meestal niet voorzien van een speciaal label als ze veganistisch zijn. Daarom moet je het label hier zorgvuldig bestuderen. Iedereen die daarna nog vragen heeft, moet contact opnemen met de verkoper of winkelbediende in de winkel of contact opnemen met de klantenservice.

2. Welke merken verkopen veganistische mode?

Sommige van de grootste merken hebben kleding gemaakt zonder bont, leer, wol en meer. Deze omvatten Esprit, Zara, H & M, Mango, C & A en Deichmann. Deze labels zijn echter niet 100 procent veganistisch, dus lees het etiket. Alle grote steden hebben ook speciale mode- en schoenenwinkels die veganistische mode verkopen. Daarnaast zijn er steeds meer online winkels en merken op het net, waar u bijvoorbeeld ook Avocadostore, HansVurst, bloedingkleding, Loveco, Recolution, Mud Jeans Bau Couture, Muso Koroni, Avesu, Noah, Vegetarische Shows, Mag & Nat kunt vinden en vrijheid van dieren. Meer online winkels en winkels zijn te vinden op de Peta-website 'veganemode.info'.

3. veganistische mode: wat moet ik vermijden?

Degenen die hun kleding vegan willen houden, moeten zich onthouden van het gebruik van materialen zoals wol (angora, kasjmier, alpaca, kamelenhaar, mohair, lama), zijde, leer, vilt, bont, veren, hoorn en paarlemoer. Al deze materialen moeten worden vermeden met het oog op de dieren, omdat ze vaak lijden voor de productie van de kledingstukken. Leer is bijvoorbeeld niet, zoals meestal wordt gedacht, een bijproduct van de vleesindustrie.

In feite wordt 40 procent van de slachtingen uitsluitend voor de leerindustrie gemaakt.

Ook voor de productie van wol worden de dieren vaak mishandeld bij het scheren, wat ernstige verwondingen kan veroorzaken.

4. Alternatieven voor dierlijke ingrediënten

De alternatieven voor mode van dierlijke ingrediënten zijn voor jeans, katoen, polyester, linnen, nylon, acryl en viscose. Voor riemen, tassen en schoenen, die vaak zijn gemaakt van leer, hennep, kurk, katoen en polyurethaan zijn ook geschikt. Blouses en overhemden zijn niet gemaakt van zijde, nylon, polyester, katoen, viscose, lyocell, modal, acetaat en cupro zijn goede en veganistische alternatieven. In plaats van jassen en jassen van wol, dons, bont en leer te kopen, is het beter om ontwerpen te gebruiken die zijn gemaakt van katoen, nylon, polyester, polyurethaan, kunstbont en dons-alternatieven, evenals Kapok, Lyocell, PrimaLoft, Thermolite.

5. Veganistisch en milieuvriendelijk

Wie wil niet alleen diervriendelijke, maar ook milieuvriendelijke manier kopen, die ook plantaardige alternatieven kan verkiezen. Bovendien kunt u, door eerlijk geproduceerde en verhandelde mode te kopen, ook mensen in de textielindustrie helpen.