Doekmaskers: ze doen dat voor je gezicht

Praktisch, vierkant, effectief: doekmaskers zijn de hit, in alle varianten: luxueus met serum, functioneel tegen onzuiverheden. Voor de effectieve schoonheidsonderbreking tussendoor - trouwens ook geschikt voor hem!

inhoud
  • Doekmasker: zo kunt u het gebruiken
  • Koop een doekmasker: let hier goed op
  • Afbeeldingengalerij: de beste stoffen maskers
  • Conclusie: voors en tegens doekmasker

Ondertussen gieten bijna alle cosmeticafabrikanten hun actieve ingrediënten geconcentreerd op non-wovens, individueel verpakt in min of meer stijlvol ontworpen aluminium en plastic deksels: doekmaskers verkopen als gesneden brood, hoewel ze soms relatief duur zijn - vergeleken met tubes en potten.

Maar ze zijn erg handig en, als je ze tolereert, zeer effectief. De omzet in de VS steeg alleen al tussen 2015 en 2016 met 20 procent.

Doekmasker: zo kunt u het gebruiken

Moeilijke nacht gehad? Weinig slaap en veel alcohol? Tien minuten doekmasker detox, en je voelt je fitter. Nog dorstige winterhuid? Celvernieuwende geitewi brengt hem weer in beweging. Trouwens, dat geldt ook voor mannen.

Doekmaskers passen in elke reistas en als een schoonheid snel zelfs tijdens de lunchpauze. Het toepassingsspectrum dekt alle behoeften:

  • Doekmaskers kunnen onzuiverheden verminderen, hydrateren, rimpels gladstrijken, de bloedsomloop bevorderen, vastbinden, opvrolijken, decongesteren, afkoelen, zonnebrand verlichten.

Sommige klinken bijna als muesli of smoothie vanwege hun ingrediënten: Amarant, goji-bessen, aloë vera, komkommerwater, arganolie en zeealgen werken allemaal.

Koop een doekmasker: let hier goed op

Helaas zijn er een paar, twee haken: sommige fabrikanten vinden het een beetje te goed met de impregnatie van de non-wovens. Gebruikers rapporteren van irritante druipende ervaringen. Niet elke huid verdraagt ​​alle ingrediënten, vooral sterk geconcentreerd.

Zelfs de geur van een stoffen masker ontvouwt zich alleen wanneer u de verpakking opent: dit kan een intense verrassing zijn. Laat me u adviseren. Vraag naar ingrediënten, geur en werkingswijze. Of lees op codecheck.de.

Afbeeldingengalerij: de beste stoffen maskers

Photo Gallery

Hier is een kleine selectie om uw zoektocht naar het juiste stoffen masker te vergemakkelijken.

Conclusie: voors en tegens doekmasker

Pro: Doekmaskers zijn zeer effectief, hygiënisch en mogen in uw handbagage worden vervoerd. Er zijn verschillende toepassingen, ook irriteert de Ausprobiereffekt - spannend, vooral voor individueel verkochte premium-maskers. Ze zijn een handige luxe, afhankelijk van de fabrikant ook een schoon ding zonder vlekkerige vingers - en natuurlijk een mooi geschenk in plaats van bloemen of chocolaatjes.

Nadelen: ze veroorzaken veel afval. Sommige niet-geweven stoffen zijn biologisch afbreekbaar, maar dat heeft geen zin als het om siliconen of microplastics gaat
inbegrepen. Alu is absoluut slecht, plastic moet PET-kwaliteit hebben (gemaakt van gerecycled plastic). Ze worden nog steeds voor altijd bewaard. Niet alle doekmaskers zijn voor iedereen compatibel, maar je kunt dit niet van tevoren op een onopvallende plaats proberen. Veel producten zijn duurder dan tubes en potten.