Venus putten Dat betekent kuiltjes op de onderrug!

Zo sexy zijn de kleine Venus-putjes op de onderrug. Waar ze vandaan komen, wat ze betekenen en wie ze hebben.

Als we rondkijken op het strand, zien we hier en daar vrouwen wier ruggen deze zoete kuiltjes versieren. Net boven de bikinibroek bevinden zich twee kleine trogvormige depressies links en rechts van de wervelkolom. Hoe krijg je deze Venus-putten, ook wel Lendengrübchen genoemd? En kun je ze trainen of laten verdwijnen door sport?

Kortom: geen van beiden.

De wetenschap gaat ervan uit dat de dimpels genetisch zijn. Of ze onze lagere rug versieren of niet, is aanleg. We kunnen onszelf niet de kleine functies trainen of trainen, dus niet. Ook heeft ons dieet geen invloed.

Verwanten van de wangmuilen?

Dimples op de achterkant zijn trouwens familieleden van de wangmuilen! Ook zij zijn geërfd. De kuiltjes in het gezicht zijn echter alleen zichtbaar als we lachen. Als we een gezicht maken om te lachen, trekken de spieren aan en trekt de grote jukspier zich samen. Waar de spier steviger is verbonden met de wanghuid, worden de wangmonden zichtbaar. De achterste putten zijn echter altijd zichtbaar, of de rug gespannen of ontspannen is.

Venus putten als een teken van sensualiteit

Terug naar de Venus-kuilen: opvallend zijn deze vooral bij slanke en sportieve vrouwen. De putjes worden als erotisch beschouwd en worden vaak geënsceneerd op naaktfoto's. Zelfs de naamgeving naar de Romeinse godin van de liefde en het erotische Venus is niet toevallig: omdat de bloedsomloop in de sport wordt gestimuleerd, wordt het bekkengebied beter van bloed voorzien in bewegende, gelukkige vrouwen. En een getrainde bekkenbodem kan een positief effect hebben op het plezier van seks hebben. Aangezien de kleine dalen vaker voorkomen bij atletische vrouwen, wordt daarom aangenomen dat ze helpen om orgasmen te intensiveren!

Het moet nog worden opgemerkt: hetzij met kuiltjes of zonder - een mooie rug kan altijd genieten!