Vakantie in het hotel Zo wordt een hotelvakantie gezond

De vakantie is begonnen, maar helaas niet altijd. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw verblijf in het hotel geen bedreiging vormt voor uw gezondheid?

Hoogcalorisch en ongezond eten is slechts een van de nadelen die je op vakantie kunt verwachten. Vooral in het hotel loop je het risico zijn goede bedoelingen te vergeten en te eten aan de overkant van de minibar en het menu. Maar ook met andere negatieve aspecten van een hotelverblijf - zoals lawaai in de hal of in de volgende kamer of gebrek aan hygiëne - moet je verwachten. Dus wat kunt u doen om uw vakantie in het hotel zo gezond mogelijk te maken?

Informeer van tevoren

Dit zou eigenlijk een vanzelfsprekendheid moeten zijn. In plaats van blindelings een hotel te boeken, moet u het internet onderzoeken en beoordelingen lezen zodat u niet in een horror-dump terechtkomt. Als alternatief kunt u zeker vertrouwen op de aanbevelingen van familieleden, vrienden en kennissen.

Hoe ziet het menu eruit?

Bekijk indien mogelijk het menu van uw hotel (bijvoorbeeld online) voordat u aankomt om te kijken of het gezonde opties biedt. Dit kan een echt pluspunt zijn, omdat u anders ergens anders in uw hotel moet zoeken naar alternatieve restaurants die gezondere maaltijden serveren.

Breng je eigen snacks

Vermijd de minibar. Wanneer u het gebruikt, zal het niet alleen uw rekening stimuleren, maar ook uw calorie-inname. Zorg in plaats daarvan voor gezonde snacks, zoals fruit, noten of knabbelende wortels. Als u een koelkast in de kamer heeft, kunt u ook magere yoghurt of soortgelijke gezonde lekkernijen opslaan.

desinfecteren

In een premium hotel, dat door zijn gasten wordt geprezen, hoef je je geen zorgen te maken over hygiëne, maar in een minder exclusief guesthouse kan het voorkomen dat het schoonmaken onder de tafel valt. Je hoeft geen schoonmaakfreak te zijn, maar het doet geen pijn om handdoeken te hebben om in je bagage te desinfecteren. Hiermee kunt u gebieden wissen die tijdens het reinigen gemakkelijk over het hoofd worden gezien, maar nog steeds een broeinest voor bacteriën zijn, bijvoorbeeld de afstandsbediening voor de tv. Ook beddenspreien en spreien dienen met zorg te worden gebruikt en kunnen het beste gedurende uw gehele verblijf in het hotel in de kast worden bewaard, omdat deze huisstofmijt zich bijzonder comfortabel voelt.

Slaapproblemen?

Als u een lichte slaper bent of als de muren in uw hotel erg dun zijn, is het aan te raden om oordopjes mee te nemen. Zelfs een oogmasker kan helpen, als de gordijnen voor de ramen teveel licht in de kamer laten. Als je worstelt met bijzonder hardnekkige slaapproblemen, zijn er smartphone-apps die kunnen helpen. Voor iPhones zijn er sluimerhulpmiddelen zoals 'Relax Sounds' en Android, bijvoorbeeld, bedenkt 'Sleepmaker Rain' - beide apps bieden geweldige ontspanningsgeluiden die helpen om uit te schakelen.