Wat te doen tegen donkere cirkels Tips voor een heldere uitstraling

Donkere schaduwen onder onze ogen doen ons er letterlijk oud uitzien. Wat te doen tegen donkere kringen? Rescue nadert - zodat je snel weer wakker en gelukkig ziet.

Het feest was lang, de nacht te kort? Dat weten we. Niet alleen op maandag kan men vermoeide mensen zien met donkere schaduwen onder hun ogen sluipend door het kantoor of zittend in de bus. Moeheid is echter niet de enige mogelijke oorzaak van donkere kringen, gebrek aan vocht, te weinig lichaamsbeweging, verkoudheid en in extreme gevallen kunnen meer ernstige ziekten ertoe leiden. Maar wat te doen tegen donkere kringen? Met een paar trucs kunnen de symptomen verminderen of het onooglijke uiterlijk corrigeren.

Donkere kringen: dit is hoe de schaduwen zich vormen onder de ogen

De huid onder de ogen is buitengewoon mals en omdat deze niet is bekleed met vet, is deze bijzonder doorschijnend. In plaats van vetcellen zijn hier veel bloedvaten en lymfeklieren te vinden. Als iets niet optimaal werkt in het metabolisme, wordt het snel zichtbaar op plaatsen zoals deze. Als je stress hebt, heeft je lichaam niet genoeg slaap, lichaamsbeweging of vocht, of ben je ziek, dan daalt de zuurstofconcentratie in het bloed. Als gevolg daarvan ziet het bloed er donkerder uit en wordt het door de dunne huid heen zichtbaar - donkere, soms violette schaduwen onder de ogen zijn het gevolg.

Heb je donkere kringen? Trakteer uzelf dan op rust!

De onooglijke schaduwen moeten niet eenvoudig worden genegeerd als een waarschuwingssignaal van het lichaam. Vaak vermoed je al waar ze vandaan komen: te veel gevierd, de hele week overuren gegeven, op de bank gehangen en chips gegeten, in plaats van gezond te eten en te bewegen ... Wat je ook doet als trigger, probeer de fouten onherstelbaar. Drink veel water, gun jezelf voldoende slaap, kom weer opduiken.

Als je de donkere kringen permanent hebt, kan dit ook te wijten zijn aan een tekort aan voedingsstoffen, bijvoorbeeld ijzertekort.

Vraag je huisarts als je je de laatste tijd slecht voelt. Soms kan de verkleuring genetisch zijn, dus ze begeleiden je waarschijnlijk al je hele leven. Het is echter ook mogelijk dat er iets mis is met lever, gal, nieren of schildklier.

Noodhulp voor donkere kringen

Na het inhalen van de nacht om bij te slapen, duurt het een tijdje. Wat kun je doen om je er onmiddellijk beter uit te laten zien?
Naast een groot glas water, moet je het proberen met het oogje af te koelen. Dit is vooral een goed idee als je ogen er opgezwollen uitzien. Leg geen ijsblokjes direct op de huid, het is te koud - wikkel ze in een doek of leg koude plakjes komkommer op het zachte deel. Het absorbeert het vocht dankbaar en de koelte zorgt ervoor dat de bloedvaten samentrekken en geen aandacht trekken. Crèmes waarvan gezegd wordt dat ze effectief zijn tegen donkere kringen bevatten vaak cafeïne . Het stimuleert de bloedcirculatie en de bloedvaten trekken samen. Ook nuttig: crèmes met vitamine A, die een verlichtend effect hebben. Totdat je terug in de post bent, kun je donkere kringen goed afdekken met concealer . De kleur moet een tik lichter zijn dan je natuurlijke huidskleur. Veel schoonheidsproducten bevatten kleine glanspigmenten die het licht reflecteren en de donkere kringen opvrolijken.