Afrika en Azië Exotische wellness

Massage was gisteren: als je vandaag verwend wilt worden, boek dan de nieuwe trendbehandelingen uit Afrika en Azië. We hebben het voor je geprobeerd.

Enigszins sceptisch betreed ik deze morgen in een badjas de 'Amani'-spa van het Parkhotel Bayersoien aan de voet van de Ammergauer Alpen. De ingang wordt geflankeerd door twee manshoge bomen, subtiele aroma's van etherische oliën vullen de kamer. Amani, ik lees, is Swahili en betekent vrede en rust. Klinkt goed, maar ik ben een beetje rusteloos.
Zullen ruwe edelstenen mijn huid eraf halen bij de "Diamond Peeling"? Moet je niet liever chocolade kauwen in plaats van het op het lichaam te smeren? En wat ik denk van buffelmelk, zou ik liever niet vertellen. Een paar minuten houd ik vast aan mijn gedachten tot een masseuse me oppikt en me naar het behandelingsgebied leidt ...
De golf van wellness is voortdurend aan het rollen, met de vraag naar ongewone applicaties toe. Klassieke massages komen steeds vaker uit, dromen over verre landen moeten op het stapelbed worden vervuld. Maar wat betekent Lomi Lomi, Abhyanga en Co. eigenlijk? En: zijn de behandelingen echt geschikt voor mij? Hoe goed is African Beauty voor mij?
Onze grote woordenlijst in de fotogalerij benoemt de meest gewilde "exoten" van A tot Z - en zegt wat erachter zit.