Bio-Wellness Geniet met al je zintuigen

Gevoelige verzorging zonder pesticiden, verse biologische ingrediënten in de gastronomische keuken en een chloorvrij zwembad - wij tonen u de beste hotels voor biologische wellness.

Deze warme, vriendelijke persoon legt me meteen vast bij het binnenkomen van het huis. In zachte rode tinten gepleisterde muren, in de tuin overal kruidenbedden, in de lobby todschicke designmeubels. Alles is puristisch, de lijnen zijn duidelijk; de albasten lamp naast de receptie is het enige ornament dat ik al aan een biofabrikant kan toewijzen.
Al het andere is pure levensstijl - en nog steeds biologisch. Net als de geurige kruidenthee uit mijn eigen wijngaard, die voor mij vers wordt gebrouwen om te ontvangen. Mijn doel is bereikt: het Vitalhotel Falkenhof in het Neder-Beierse Bad Füssing. En mijn vermoeidheid maakt plaats voor prachtige anticipatie: ik hou van organische wellness.

Holistisch concept Bio-Wellness

Eigenlijk geweldig, zo'n normale wellness-dag met lichamelijke peeling, massage, aquafitness en het gevoel helemaal schoon en op de een of andere manier steviger te zijn. Maar dan: avonden slagerbuffet voor alle, zware rode wijnen en tenslotte twee graan als een slaapmutsje - deze combinatie heeft me altijd in de spa hotels lastig gevallen. Maar er is iets beroerds in de scene.
Het inzicht komt naar voren dat wellness alleen holistisch is. Zelfs als een korte pauze. De impulsen kwamen van de eco-beweging; Er zijn nu hotels gecertificeerd door Bioland. Voor True Fitness Blog heb ik gedurende drie dagen onderzocht wat biologische wellness anders maakt dan de conventionele hotelindustrie. Op de volgende pagina's kun je lezen hoe ik het gedaan heb tijdens mijn testweekend.