Donkere kringen Zo ben je weer fris!

Je hebt een natte nacht achter je - maar wil je de volgende dag de donkere kringen vermijden? We hebben een paar huismiddeltjes klaarliggen.

Vieren is leuk - maar helaas betaal je vaak de volgende ochtend de prijs voor de uren die je besteed hebt. Omdat de huid onder de ogen bijzonder dun is en weinig vetweefsel heeft, wordt het gebied snel donker en zorgt het voor onaangename donkere kringen. Maar maak je geen zorgen: met de juiste huismiddeltjes kun je het gevecht aan hen bekendmaken en met uitbundigheid vieren!

theezakje

Meestal komen ze na het koken in de vuilnis terecht en kunnen theezakjes veel voor de schoonheid betekenen. Vooral groene en zwarte thee zijn effectief vanwege de aanwezige antioxidanten, als u zich wilt ontdoen van de donkere kringen onder zijn ogen. Brouw eenvoudig twee sachets, laat het dan afkoelen en plaats het tien minuten op de ogen. Ze zijn nog effectiever als je ze een tijdje in de vriezer legt - kou doet de wallen afnemen.

melk

Correct gehoord: melk kan helpen tegen donkere kringen.

Drink twee wattenschijfjes in koude melk en laat ze 10 tot 16 minuten op je gesloten oogleden rusten.

De kou heeft een kalmerend effect, terwijl de melk ervoor zorgt dat de bloed- en lymfevaten samentrekken.

Gekoelde lepels

Als u geen voedsel wilt verspillen, kunt u uw bestek gemakkelijk misbruiken. Doe twee theelepeltjes in de koelkast en haal ze weg zodra ze koud genoeg zijn. Dan kunt u uw ogen ermee koelen - dat ontspant vooral de fijne huid van de oogleden.

Quark masker

Voor deze trick heb je wat magere kwark, 2 theelepels citroensap en 1 theelepel olijfolie nodig. Meng de ingrediënten goed en bedek de huid rond je ogen met het mengsel. Laat het masker een tot twee uur werken voor maximaal effect. De quark verheldert niet alleen de huid, maar maakt hem ook zacht en soepel.

De klassieker: breng daarnaast plakjes komkommer op de ogen aan.

winterwandeling

Als je gaat wandelen, verbetert je bloedcirculatie, waardoor de schaduw onder je ogen droog wordt. Vergeet niet jezelf warm in te pakken - je wilt tenslotte niet verkouden worden!

vinger massage

Als niets helpt, kun je ook een handje helpen. Een zachte oogmassage stimuleert de lymfestroom en laat donkere kringen verdwijnen. Doe wat amandelolie op je ring of pink en masseer zacht de huid onder je ogen. Gebruik je wijsvinger niet, omdat je er onbewust teveel druk op zou zetten. Het resultaat: onooglijke rimpels.