Reinig je gezicht Zo was je je gezicht goed

Tips voor gezichtsverzorging: we laten je de grootste fouten zien in het reinigen van het gezicht. Vermijd deze en voorkom dus huidproblemen.

Weet je zeker dat je gezichtsreiniging echt je gezicht ten goede komt en het misschien zelfs niet schaadt? Denk opnieuw aan uw zorgprogramma! We laten u zien welke wijdverspreide wasgewoonten de oorzaak kunnen zijn van een hele reeks huidproblemen, zoals irritatie, droogheid, olieachtige of onzuivere huid.

Het verkeerde schoonheidsproduct

Het reinigingsmiddel is individueel afhankelijk van het huidtype. Het moet zowel onzuiverheden als make-up en vuil verwijderen, maar niet te veel eigen oliën en gezonde cellen van de huid oplossen. Als je je gezicht twee keer moet wassen of scrubben om het gewenste effect te krijgen, is het product te zwak. Als uw huid geïrriteerd, rood of strak is na het reinigen, is deze te sterk.

Overdrijf het niet

Over het algemeen is het voldoende om uw gezicht één of twee keer per dag grondig schoon te maken. Te veel wassen kan de huid irriteren en tot overproductie van vetten leiden. Als je op een dag geen make-up draagt, niet zo veel zweet en geen zonnebrandcrème gebruikt, gebruik het reinigingsproduct dan niet 's avonds. Was in plaats daarvan eenvoudig je gezicht met lauw water. Het doet de huid goed als je haar van tijd tot tijd behandelt met een pauze van alle schoonheidsproducten.

Verkeerde watertemperaturen

Dat hete water opent de poriën en koud sluit ze is een mythe. Poriën hebben geen spieren die openen en sluiten. Hoewel warm water goed aanvoelt op onze huid, kan het de natuurlijke beschermende vetten van de huid beschadigen en een droge of overmatige talgproductie veroorzaken. De ideale watertemperatuur voor gezichtsreiniging moet lauw zijn - zacht voor de huid, maar toch effectief.

Te vaak exfoliëren

Peeling is een geweldige manier om dode huidcellen kwijt te raken. Maar ook hier is het motto: overdrijf niet. Grijp niet meer dan twee of drie keer per week voor een scrub. Gebruik je vingers in plaats van een spons, dit is een zachtere methode voor de huid.

Grondig spoelen

Als u uw gezicht niet goed genoeg afspoelt, blijven resten van make-up en vuil achter. Deze kunnen de poriën verstoppen. Wees er zeker van - hoe gehaast u ook bent 's morgens of hoe moe u bent in de avond - om uw gezicht grondig te wassen. De haarlijn, kaakbot en neus zijn de sites die vaak worden verwaarloosd. Zorg goed voor haar!

Huidirriterende producten

Vergeet je huid omwille van huidirriterende ingrediënten en geuren en kleurstoffen, kunstmatige conserveermiddelen en parabenen. Vermijd ook natriumlaurylsulfaat, dat vaak de oorzaak is van huidirritatie en allergische reacties.

droog

Dep uw gezicht droog na het wassen. Kras het niet! Dit beïnvloedt de elastine van de huid. Grijp ook niet naar een handdoek! Gebruik altijd een schone en zachte handdoek voor je gezicht.