Schouders Wil je sterke schouders? Ga dan!

Wanneer onze schouders ons ergeren, negeren we het vaak. Slechte afloop van het nummer: het doet snel pijn en is dan vaak latent. Hier zijn de oefeningen die dat voorkomen!

Training "De 3 beste oefeningen voor de schouders"

Triangel push

1 van 3 oefeningen

Opwarmen, stretchen, versterken: hier vind je drie geweldige, maar ook lastige oefeningen voor je schouders! En in de onderstaande fotogalerij zijn nog steeds 3 x 3 kracht- en rekoefeningen voor de training van de beginner!

Schouders: het verwaarloosde gewricht ...

Wanneer ik mezelf martel in de Kieser-sportschool op de E4 - op dit apparaat wordt de schouderrotatie naar binnen getraind - het crunch in het gestreste bot dat soms twijfelachtig is. En dat zou je fit moeten houden? "Geen probleem voor een gezonde schouder, " Dr. Andreas Werner, specialist in speciale orthopedische chirurgie in de Hamburg Fleetinsel-kliniek. Ons meest gecompliceerde gewricht is "in alle richtingen beweegbaar, omdat het bijna altijd wrijving veroorzaakt in de binnenste structuren".
Velen weten dat het niet goed gaat in de schouder. Het trekt hier en kraakbeen daar, maar waarom de dokter? "Ernstige schouderklachten ontwikkelen zich vaak sluipend, en daarom vertragen veel patiënten hun ziekte gedurende een periode van twee jaar", zegt FIT-FOR-FUN-deskundige en sportarts Dr. med. Christian Mauch.

  • Op de volgende pagina's leert u wanneer een doktersbezoek moet komen, hoe de ideale therapie eruit ziet en hoe u (verdere) problemen kunt voorkomen.
Photo Gallery

Meer goede beginnersoefeningen voor je schouders - hier zijn ze!