Energy-Wellness 10 x zachte kracht voor frisse vitaliteit

Stress laten gaan: hier zijn 10 wellnessaanbiedingen, waarmee je snel vol raakt met frisse energie en nieuwe energie. Van qui-gong tot plantaardige aerodynamica tot Thaise massage.

Hoog tijd om uw bronnen aan te vullen: hier zijn 10 top-wellness-applicaties voor meer energie. En wees zeker: ook jij zult gezond zijn! Omdat acht van de tien Duitse burgers hun leven als stressvol ervaren, staat elke derde persoon constant onder druk. Maar dit is dodelijk, omdat elke vijfde van de stress gezondheidsproblemen veroorzaakt: Typerend zijn slaapstoornissen, rugklachten en hoofdpijn, maar zelfs hartaanvallen komen steeds vaker voor bij chronische stress.

Sommige van onze behandelingen werken daarom onmiddellijk en zorgen voor onmiddellijke ontspanning - anderen eerder door een na-effect te hebben voor een paar uur of een nacht. Als een extra vindt u onder punt 10 tips over hoe u uw innerlijke vuur on-the-fly kunt ontsteken.

1. Energie Qi-massage

Aroma's, warme kompressen, een mix van westerse en Aziatische massagetechnieken plus verzorging: met de Energy Qi-massage heeft Shiseido de juiste behandeling ontwikkeld voor verwaarloosde lichamen. Afhankelijk van de bestemming worden producten met stimulerende of ontspannende geuren aangeboden. De mix voor meer directe energie bevat steranijs, zwarte peper en kruidnagel. Prijs: 45 minuten ongeveer 120 euro.

2. Frigi Thalgo

Verschillende algenextracten, kamfer en menthol bevorderen de bloedstroom van de Frigi-wrap, ondersteunen vetverlies, verminderen spataderen en cellulitis en spannen het ingepakte weefsel, zoals de buik, benen en billen, aan. Prijs voor de frisse kick: 45 minuten ongeveer 55 euro.

3. Vegetodynamica

De aanraking, een mix van energiewerk, massage, acupressuur en feldenkrais, leidt rechtstreeks naar de alfa-toestand - een toestand tussen waken en slapen. Op sommige plaatsen (zoals aan de voet van de voet) zijn de aanrakingen bijna pijnlijk, aan de andere (binnenkant van de dijen) sensueel. De energieboost is duurzaam. Prijs: 60 minuten ongeveer 80 euro.

4e hoofdmassage

De masseuse druipt haar handen met een citrusolie, plaatst haar vingertoppen op onze hoofdhuid en "verplaatst" ze met langzame cirkelvormige bewegingen. Haar handen bewegen van de haarlijn naar de nek. Kneed en rek de spieren, rek de nek, wrijf de slapen, streel het gezicht en het voorhoofd. Puur plezier, energie onmiddellijk! Prijs: 30 minuten ongeveer 30 euro.

5. Voetreflextherapie

Niet alleen bevordert de bloedsomloop en ontspannen op de voeten, maar regenererend voor het hele lichaam. Waarom? Omdat alle organen en weefsels worden weerspiegeld als een microsysteem op de voet. Daarom kunnen ze hier behandeld worden. Wanneer de vingerdruk onaangename gewaarwordingen veroorzaakt, spreekt deze voor blokkades in het corresponderende orgaan. De voetreflexmassage geeft interne "files" vrij en geeft snel nieuwe energie vrij. Prijs: 45 minuten ongeveer 30 euro.

6. Thaise massage

De therapeuten werken met volledige fysieke inspanning. Druk met duimen, handen, ellebogen en voeten op acupressuurpunten langs de energiekanalen (meridianen), rek en roteer de ledematen. Alles met als doel energieblokkades op te lossen. En dat werkt: na 45 minuten (ongeveer 45 euro) is de Qi in de Lot en is de gemoedstoestand merkbaar opgefleurd.

7. Lomi Lomi Nui

Voor Hawaiiaanse ritmes vraagt ​​de therapeut de genezende geesten van alle werelden om energie en liefde voor de klant. De Lomi Lomi-massage was immers eens een tempomassage. Hawaïaanse genezers gebruikten dit lichaamswerk om de mentale en fysieke gezondheid van hun 'patiënten' te herstellen. Het helpt: De volgende dag kun je bomen eruit scheuren! Prijs: 2 uur ongeveer 120 euro.

8. Reiki

Reiki, Japanse rei (kosmos) en ki (levensenergie), is een eeuwenoude vorm van therapie die de energiebanen van het lichaam stimuleert om ziekten te helen en het algehele welzijn te verbeteren. Dit is niet wetenschappelijk bewezen, maar de volgende dag is de energieopslag uitpuilend. Als dit te wijten is aan de Reiki-behandeling, was een half uur 30 euro waard.

9. La Stone

In plaats van handen te gebruiken, masseert de therapeut met warme stenen. Met het hele oppervlak, soms met de ronde rand, om aan de gespannen spieren puntvormig te werken. Maar net als je je wilt overgeven aan de krachtige, verwarmende bewegingen, krijg je ijzige, marmeren kippenvel. Dit piëzo-elektrische effect houdt het cardiovasculaire systeem, maar ook het hoofd op de draf. Maar de massage is vermoeiend. Alleen degenen die het lichaam behandelen in een volgende fase van rust zullen worden beloond met de beste vorm. Prijs per volledige lichaamsbehandeling: vanaf 35 euro.

10. Dus geef jezelf de schop

Niet iedereen heeft tijd voor uitgebreide spabehandelingen. Dus hier zijn enkele tips voor echt snelle energie:

  • Oxygen douche. Ga bij het open raam staan ​​en leg uw handen in elkaar zodat alle vingertoppen met elkaar in contact zijn. Druk gedurende tien ademhalingen zachtjes op de toppen en blijf normaal ademen.
  • Arm bad. Vul een gootsteen voor tweederde met koud water. Dompel je blote onderarmen 30 seconden onder terwijl je zachtjes blijft ademen. Veeg daarna het water een beetje af met je handen en zwaai je armen heen en weer.
  • Smile. Zelfs als je helemaal niet lacht: alleen al het optillen van je mondhoeken zorgt voor gelukshormonen. Dit destrueert en stimuleert het hele organisme.


Nog meer over massages in de grote massage ABC!