Schoonheidscorrecties Grootste wens: vet weg

Cosmetische correcties zijn ook erg populair in 2013. De meest uitgesproken wens: een liposuctie! Steeds vaker zijn mannen ook bereid om in te grijpen.

Duitstalige singles staan ​​ook open voor cosmetische chirurgie in het nieuwe jaar. Op de top van de beauty-verlanglijstje staat volgens de laatste enquête van het online datingbureau eDarling uit 713 singles de liposuctie, gevolgd door facelifting. Als tijd en geld geen rol speelden in schoonheidsgerelateerde interventies, zouden vrouwen zelfs drie keer vaker onder het mes gaan.
Mannen willen liposuctie, facelift, neuscorrectie, nieuw haar
Tegenwoordig stellen mannen steeds meer vraagtekens bij hun eigen schoonheid. De huidige enquête laat zien dat zelfs mannen steeds scherper zouden worden als het op hun uiterlijk aankomt. Hoewel vrouwen nog ontvankelijker zijn voor esthetische chirurgie, ondergaan bijna 23% van de ondervraagde mannen dergelijke operaties. Naast liposuctie en facelift komen neuscorrectie en haartransplantatie het dichtst bij het hart van mannelijke liefdeszoekers: 15% van de mannenwereld zou hun neusprofielen gemodelleerd of ingestemd hebben met een haartransplantatie.
Slanke vrouwen willen niet ouder worden
Dunnere alleenstaande vrouwen hebben meer kans (48%) om onder het mes te gaan dan hun ronde tijdgenoten (40%) - zelfs op hoge leeftijd. "Er wordt aangenomen dat 'aantrekkelijkere' vrouwen vaker ouder worden en hun schoonheid verliezen dan degenen die dit schoonheidsideaal bijna nooit hebben ontmoet, 'zei eDarling-expert Lisa Voigt. Sportiviteit en zelfvertrouwen spelen ook een rol bij het verlangen naar een schoonheidsoperatie: onsportieve vrouwen (26%) en vrouwen met minder zelfvertrouwen (33%) zouden vaker dan anderen de weg naar de schoonheidsspecialist wagen als ze het geld en de tijd hadden. De reden hiervoor is het veronderstelde hogere acute lijden dan bij lichamelijk actievere en zelfverzekerde vrouwen.