Gezondheidszorghervorming Alle wegen naar de goedkope pil

Cumulatieve betalingen zijn niet langer nodig, de internetverkoop floreert, apotheken verleiden tot besparingen: True Fitness Blog zegt hoe u onmiddellijk tot 30 procent kunt besparen en tien webproviders kunt vergelijken!

Hogere bijdragen. Minder diensten. Twee-tier geneeskunde. Daarnaast protesterende artsen, apothekers, ziekteverzekeringen en farmaceutische vertegenwoordigers - de hervorming van de gezondheidszorg is al maanden een politiek slagveld. Wat er ook uitkomt aan het einde: het is een feit dat je op alle hoeken en zonder punten moet besparen - zelfs op onze kosten. In het geval van geneesmiddelen alleen al bevat het Drug Regulations Report 2006 een besparingspotentieel van meer dan drie miljard euro.

Tot 50 procent korting

Het goede nieuws: vooral op dit gebied kunnen we goed tegengaan - door meer prijsbewustzijn! True Fitness Blog zal u vertellen hoe u zich in de toekomst comfortabel, veilig en goedkoop kunt voelen. Met een korting van maximaal 50 procent brengt apotheker Martin Klein uit Hannover al bijna exact één jaar medicijnen zonder recept bij zijn klanten. Sindsdien zijn er dagelijks meer dan honderd klanten naar zijn Easy-Apotheke gekomen - om hen hoofdpijnvoorbereidingen, verkoudheidsremedies en dergelijke te bieden. Concurrenten beschuldigen hem daarom van een kortingsmentaliteit en waarschuwen dat drugs geen consumptiegoederen zijn. Hier zijn de langetermijnkortingen van Kleins en die van drie andere Easy-apotheekoperatoren in Nedersaksen die politiek gewild zijn: apothekers hebben de prijzen voor vrij verkrijgbare bereidingen voor iets meer dan twee jaar mogen bepalen - nieuwe concurrentie zou kassa's als klanten moeten verlichten. Maar de meeste apothekers houden zich stevig vast aan de 'Lauertaxe', de officiële drugs- en prijslijst voor apotheken - en beveiligen zo hun sinecure.

De prijslawine rolt

Het credo van Klein daarentegen is: "Protesten van apothekers tegen de hervorming van de gezondheidszorg zijn niet van belang voor klanten, daarom heb ik zelf het initiatief genomen." Ondertussen heeft de prijslawine dingen aan het rollen gekregen: in Neder-Saksen zijn de apotheken van Pinc het uitstekend doen, in partnerapotheken in Hamburg Augsburg de drogisterij apo.take en landelijk de pinguinapotheken en de leden van Parmapharm voor de laagste prijzen. En in november van vorig jaar kreeg de wedstrijd zelfs een heel nieuwe dimensie: de drogisterijketen DM kan volgens de beslissing van het hoger bestuursgerechtshof van Münster vrij verkrijgbare en vereiste medicijnen afgeven. De samenwerking met de Nederlandse postorderapotheek Europa Apotheek Venloo biedt klanten nu kortingen van tien procent en meer in de eerste acht vestigingen in Noord-Rijnland-Westfalen.