Fitnesstrucs Waarom u zuiveringszout moet gebruiken

Als je denkt dat zuiveringszout alleen voor luchtig gebak zorgt, heb je het mis gehad: het helpt tegen stinkende hardloopschoenen en vermoeide voeten.

Wist je dat? Terwijl het uw voeten in warm water verwent, kan een andere lading bakpoeder uw sneakers ontgeuren. En dat is niet alles! Fitnessfans houden van het frisheidseffect en bakpoeder kan ook helpen bij het schoonmaken, schoonmaken en verwijderen van geuren. Omdat in klassiek bakpoeder soms additieven zoals aluminiumzouten worden toegevoegd, krijg je de beste soda (natriumbicarbonaat). Overigens wordt natron vaak ook gebruikt als een ingrediënt in sportvoeding, omdat het een prestatieverhogend effect zou moeten hebben.

lichaamsverzorging

Frisse kick voor vermoeide voeten: los drie eetlepels baking soda op in een kom met warm water. Zet je voeten in en geef ze een pauze - na een lange dag of een run, de perfecte ontspanning. Als je harde huid en eelt penseelt, zullen ze gemakkelijker oplossen in dit bad.

  • Gezichts- en lichaamsexfoliatie: meng water en bakpoeder in een 3: 1-verhouding en breng het mengsel in een cirkelvormige beweging aan; dan was je het grondig af met water. U kunt dit recept dagelijks gebruiken.
  • Reinig onaangenaam ruikende handen: Wrijf eenvoudigweg in uw handen met zuiveringszout en water om onaangename geurtjes te verwijderen, bijvoorbeeld na gewichtstraining in de studio of zelfs na het snijden van uien.
  • Waterontharder: Doe een kopje baking soda in uw badwater en uw huid zal heerlijk zacht zijn.
  • Maak zelf tandpasta: Roer een pasta van bakpoeder en (maximaal) 3% waterstofperoxide in een mengverhouding van 2: 1. Voeg voor een aangename smaak een paar druppels pepermuntolie toe. Het bakpoeder doodt bacteriën en werkt als een schuurmiddel terwijl het peroxide bleekt.

huishouden

Zuiveringszout wordt ook gebruikt als vetverwijderaar en als een deodorant die onaangename geuren verdrijft. Zo kan bakpoeder bijvoorbeeld worden gebruikt om vettige potten en pannen te schrobben en om opgebrande voedseldeeltjes te verwijderen: breng aan, kook met water en verwijder eenvoudig de restjes. Maar zelfs oude, verstopte knuffels kunnen ermee worden afgestoft, zodat de baking soda de benauwdheid absorbeert.

Anderen doven zelfs hun levende hond om het beter te laten ruiken - maar daarna wil het grondig worden uitgeroeid. Dit werkt ook met Pfiffi's favoriete stoel of hondenbed, kleine dierenkooien en oude tapijten. Sportfans gebruiken deze truc ook op hun hardloopschoenen - zodat je niet in stinkende schoenen hoeft te stappen als je op weg bent naar je volgende ronde. Je kunt ook oude kammen en haarborstels reinigen die na verloop van tijd afzettingen hebben gevormd met zuiveringszout en een beetje water.

Je kunt sponzen en doeken weken in een mengsel van vier eetlepels zuiveringszout en een liter water om ze schoon te maken en op te frissen.

Over vers gesproken: snijbloemen gaan langer mee, als je een beetje baking soda in de vaas doet.

Hoe werkt het?

Dat klinkt als magie. Waar haalt het zuiveringszout dit verbazingwekkende effect vandaan? Zoals ik al zei: baking soda wordt ook wel soda of natriumbicarbonaat genoemd. Het moet niet worden verward met natriumcarbonaat, ook wel soda genoemd. Overigens, als je frisdrank regelmatig wilt gebruiken, hoef je de zakjes bakpoeder niet te kopen - je kunt frisdrank kopen in grotere eenheden, bijvoorbeeld via internet.

Het reinigende effect wordt verklaard door de reactie met water en / of warmte, waardoor koolstofdioxide vrijkomt; Dit blubbereffect veroorzaakt bijvoorbeeld vet en verbranding.