Lomi Lomi Massage: Aloha voor de zintuigen

Hawaii is beroemd om geneeskunst. Lomi Lomi Nui - de tempalmassage van daar wordt beschouwd als een exclusieve ontspanningsapplicatie. Onze redacteur probeerde ze uit!

inhoud
  • Lomi Lomi Massage: veel meer dan alleen ontspannen
  • Hawaiiaanse behandeling: gezonde geest = gezond lichaam
  • Lomi Lomi Nui-provider in Duitsland

Deze handen op mijn schouder! Ik lig daar en kijk heimelijk naar de bloemen onder mijn massagetafel. Hawaiiaanse ritmes en een exotische singsong vullen de kamer, het water spat rustig naar zichzelf. Met dansende bewegingen omcirkelt mijn masseur mij en vraagt ​​in een Polynesisch gebed de genezende geesten van alle werelden om energie en liefde voor mij.
Als ik nu in Hawaï zou zijn, omringd door prachtige natuur, water en de Aloha-geest van de eilandbewoners, zou ik waarschijnlijk een brede, comfortabele grijns op mijn gezicht hebben. Maar nee, ik lig hier op een massagebed in het regenachtige noorden van Duitsland - en ik ben een beetje geïrriteerd door het begin van de aanvraag. Aan de andere kant: ik heb eindelijk de nieuwste trend geboekt in de categorie "Exotische stressbrekers" en in Duitse wellnesshotels de grote hit: de Lomi Lomi Massage, ook bekend als Lomi Lomi Nui.

Lomi Lomi Massage: veel meer dan alleen ontspannen

Een schot van vreemdheid kan dat al zijn. Tijdens het welkom op het Instituut voor Hawaiiaanse Massage door Frank Wieczorek, leer ik ook dat deze tempalmassage meer dan pure ontspanning is. Het is een oude ceremonie uit de Hunalehre, die slechts een paar jaar geleden plaatsvond op de Polynesische eilanden - en volledig niet-commercieel. Hawaïaanse genezers, sjamanen en medische wetenschappers hebben dit lichaamswerk gebruikt om de mentale en fysieke gezondheid van hun 'patiënten' te creëren en ze in evenwicht te brengen tussen moeilijke keuzes en het begin van een nieuwe levensfase.
Dus de Lomi Lomi-massage duurde uren, soms zelfs dagen, en bestond uit massages, Hulatanz en meditatie. Gelukkig hoef ik vandaag niet zo volhardend te zijn - en Hulatanz en meditatie staan ​​ook niet op mijn plan.