Grootbos Reserve Adrenaline kick op de Kaap

Het Grootbos Natuurreservaat in West-Kaap Zuid-Afrika is de vakantiedroom voor alle avonturiers. Want hier krijg je blanken en walvissen direct voor het masker.

Photo Gallery

Zwijgend nadert de vermeende "moordenaar van de oceanen" en glijdt door het kristalheldere, ijzige water van Walker Bay aan de Zuid-Afrikaanse kust. Gelokt door een olieachtig kunstaas dat aan een touw in het water bungelt. Onderdompeling is op: vier avontuurlijke, alleen bewapend met een snorkel en bril en verpakt in dikke neopreen pakken, willen de haai kick ervaren, wanneer de grote witte haai het aas scheurt vlak voor je duikmasker.
De Great White Shark Cage Diving is de toeristische magneet op Walker Bay, het Grootbos Nature Reserve in samenwerking met lokale bedrijven van een toonaangevende leverancier in de regio. Het woord "duiken" is in feite misleidend, omdat in feite vaak alleen met masker en snorkel wordt ondergedompeld, omdat het spektakel min of meer op het oppervlak plaatsvindt. Alleen gedurfde duikers durven zich wagen in het open water in de beroemde "Shark Alley" tussen de rotsachtige eilanden Dyer Island en Geyser Rock, die ook bekend staat als "McDrive" voor de Grote Witte Haai vanwege de grote populatie zeehonden. In de regel zijn dit onderzoekers en mariene biologen die een speciale vergunning hebben om in open water te duiken.

De ultieme shark-kick

Maar zelfs de ontmoeting in de veronderstelde "veilige" kooi zorgt voor een voldoende sterke toename van adrenaline in het bloed. Het gevoel van veiligheid is weg tegen de tijd dat de eerste grote haai zijn mond voor de kooi opent om in het aas te bijten. Wie eens in de mond van de haai heeft gekeken, zal het zicht zeker niet zo snel vergeten. Verschillende keren kun je dit bijna stille schouwspel meemaken, soms uren die voorbijgaan als minuten. Dan is de thriller voorbij, deze gaat per boot terug naar de kust, waar een team van Grootbos al wacht met warme dranken - wat je nu echt nodig hebt.
Herstel van de adrenalinekick is wat Grootbos zo speciaal maakt, de locatie boven de baai, de uitrusting van de lodges en de uitstekende service hebben Grootbos tot het topproduct op Walker Bay gemaakt. Naast de ultieme shark kick, staat Grootbos ook bekend om walvissen kijken wanneer Southern Right walvissen tussen juni en november op Antarctica komen om hun jongen te baren.

Natuurlijke wonderen op de Kaap

Maar zelfs het reservaat zelf heeft het allemaal: Grootbos biedt een volledig unieke natuurbelevenis die niet te vergelijken is met een ander reservaat in Zuid-Afrika. Meer dan 1.700 hectare intact Fynbos landschap biedt de veeleisende gast de unieke kans om de natuurlijke wonderen van de Kaap te leren kennen. Te voet of in een open SUV, met ervaren gidsen in de natuur en je leert veel over de unieke Fynbos-vegetatie en de inheemse flora en fauna. Voeg daarbij de fantastische sfeer in de twee lodges, het zeer goede eten en de eersteklas service - en de avontuurlijke vakantiedroom is perfect.

reistips

Praat met de reisadviseurs van INTOSOL. U kent de reserve persoonlijk en kan u competent adviseren.
Meer info: Grootbos Nature Reserve en White Shark Cage Diving
Reisvoorstel : uw individuele droomreis