Hotelgasten Jonge reizigers vaak vergeetachtig

Hoe ouder de reizigers, hoe beter ze hun bagage bij elkaar houden: jonge mensen vergeten constant gebruiksvoorwerpen. Meest vergeetachtig: zakenreizigers!

Badkamerartikelen zoals tandenborstels, crèmes en haarborstels zijn nummer één van vergeten dingen in vergeten hotelkamers, gevolgd door kleding. Dan komen oplaadkabels. Reizigers zijn beter af op medicatie en identiteitskaarten. Dit heeft nu geresulteerd in een onderzoek door het marktonderzoeksinstituut eResult in opdracht van Europa's toonaangevende hotelportaal HRS.

Jong en vergeetachtig

Interessant in de resultaten is de leeftijdsstructuur van het vergeetachtige: hoe ouder de respondenten, hoe minder vergeetachtig ze zijn. Terwijl in de leeftijdsgroep tot 29 jaar ongeveer 55 procent van de deelnemers aan de enquête een item in de hotelkamer al is vergeten, daalt het tarief voor de leeftijdsgroep van 50 jaar en ouder tot 51, 8 procent.

Winkels, winkels

Deadline, gebrek aan slaap, nervositeit - Zakenreizigers zijn bijzonder gevoelig voor vergeetachtigheid tijdens het reizen. Bijna tweederde van alle ondervraagde zakenmensen hebben de dingen al in de hotelkamer achtergelaten. Meer dan een op de vier verloor een oplaadkabel - dom, als je het naderhand moet presenteren. En de groep tandenborstel-vergeetachtigheid is bij de zakenlieden met 38 procent veel groter dan bij particuliere reizigers (27 procent).