Herfst wellness Ayurveda en wellness aan het Gardameer

Ga weg van het regenachtige weer en krijg je lichaam in balans: het is mogelijk in het Caesius Thermae & Spa Resort aan het Gardameer.

Photo Gallery

Helder blauw meerwater, rood bloeiende oleander, wijngaarden en olijfboomgaarden - degenen die de donkere jaren van het jaar willen inkorten en iets goed willen doen voor lichaam en geest zijn in goede handen aan het Gardameer. Het zuidelijke deel van het Gardameer biedt niet alleen optimale mogelijkheden voor watersportliefhebbers, fietsers, wandelaars en fijnproevers, maar ook het wellness- en thermale hotel Caesius Thermae & Spa Resort. Het viersterren plusresort dat in 2010 werd toegekend door Tui Holly en Hollyday Check is een van de grootste en modernste ayurvedische centra in Italië. Naast spa- en schoonheidsbehandelingen en een eigen bron met mineraalwater, kunnen gasten gratis gebruikmaken van de spa met binnenzwembaden, sauna, calidarium, Mediterraneum, ijsfontein en thermale baden, en een moderne fitnessruimte. Het hotel is het hele jaar geopend. We hebben het half oktober 2011 getest als een herfst wellness-bestemming en we hebben een ayurvedisch programma geboekt.

Individueel Ayurveda-programma en gastronomische keuken

Als het enige Noord-Italiaanse hotel biedt het Caesius Therme & Spa Resort medische wellness en Ayurveda onder begeleiding van opgeleide artsen. Dus begint een Ayurvedische week met een grondige check-up met polsdiagnose door een van de drie specialisten. Dit stelt vervolgens het individuele programma in: speciale massages, yoga of andere trainingssessies met een personal trainer, ayurvedische thee en voedsel - dit en meer staan ​​elke dag op het plan. Ik vond vooral de ayurvedische massages leuk. De Udvartana massage met kruiden en oliën reinigt mijn huid en duwt mijn stofwisseling, de Abhyanga vierhandige massage is uitermate ontspannend en na de therapie van mijn Marma-punten voel ik me ronduit, terwijl mijn energieniveau stijgt. Misschien komt het ook door de heerlijke Ayurvedische keuken, die in mijn therapieplan staat. Eigenlijk, ik hou van Italiaans eten en dacht dat het moeilijk zou zijn, in plaats van pasta & Co Indiase groentecurry en dergelijke te eten. Maar het ayurvedische menu is zo heerlijk smaakvol en gevarieerd dat ik opgewonden ben. En omdat (evenals andere Ayurveda-gasten of lijners) de lekkernijen worden geserveerd in een aparte prachtig ontworpen restaurantkamer, in plaats van in een van de gastrestaurants, probeer ik nauwelijks rond te slingeren.

'S Morgens op de fiets, ' s middags in het thermaalbad

Terwijl mijn collega's waarschijnlijk al de winterlaarzen uit de kast halen, fiets ik op deze late oktoberdag in korte broeken over de 20 kilometer lange boulevard. Ik ben niet alleen, er is veel activiteit. De zon schijnt en ik ontdek bloemen in de tuinen, die hun pracht uiterlijk in de zomer met ons laten zien. Als er geen behandelingen zijn, verken ik de winkels in Bardolino, probeer biologisch ijs (Mhh!) In de historische haven van het kleine stadje Lazise en slenter door de straten van Sirmione op woensdag. 'S Middags gebruik ik de spa en ontspan ik in de knuffelig warme thermale baden van het hotel. Terwijl de massagestralen mijn rug masseren, luister ik naar het gebabbel van de Italiaanse gasten. Helaas kan ik de taal niet spreken behalve enkele zinnen, maar dat is geen probleem tijdens mijn verblijf. Petra Dvorak, de vriendelijke en vriendelijke gastverzorger van het hotel, is altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden.
Met het zeilschip op nieuwe oevers
Sneller dan verwacht, mijn herfst wellness-reis is voorbij. Nadat ik tips kreeg voor het leven na de genezing in het afsluitende medische consult, klim ik om 14 uur op de zeilboot, alleen gecharterd voor hotelgasten. Volgens internet regent het in Duitsland. Hier schijnt de zon, waait de wind en de pittoreske kust presenteert zich van de mooiste kant. Ik ga volgend jaar weer een zomerlange reis maken. Misschien zelfs aan het Gardameer.

Hoe boek je Ayurveda en wellness aan het Gardameer

Als u een wellnessvakantie wilt boeken in Hotel Caesius Therme & Spa Resort, dan kunt u dat doen via het hotel op www.hotelcaesiusterme.com. Tel.: 0039/0457219100 doen. Bekijk de homepage op speciale seizoensaanbiedingen. Een Ayurvedische week met zeven nachten, volpension (ayurvedisch eten met kruidenthee), medische onderzoeken, zes trainingssessies met de personal trainer en het gebruik van de spa en de thermale baden kosten 1225 euro in een tweepersoonskamer.