Home Spa Eindelijk ontspannen

We verdienen het: een volledig verwenprogramma voor lichaam en geest - kou en stress blijven buiten. We laten u zien hoe u een ontspannend toevluchtsoord kunt creëren in de thuis spa.

Photo Gallery

Prestatiedruk, afspraken, conferenties en hectische zakenreizen in het dagelijks leven, het grootste deel van het leven stroomt langs ons heen in de modus "snel vooruit" - vooral omdat de taak alles van u eist. Dan doen we dit en dat snel - en zakken we uitgeput op de bank in de avond, in plaats van eindelijk te ontspannen. Hoe vaak verlangen we naar zulke tijd voor meer tijd voor onszelf, gewoon willen uitschakelen, rusten, bijtanken. Net wanneer de hele wereld spreekt van burnout, worden minirustende eilanden belangrijker in het dagelijks leven. "Uit onderzoek weten we dat veel kleine pauzes effectiever zijn dan een paar dagen", zegt Lutz Hertel, voorzitter van de Duitse Wellness Association. "Spanning en ontspanning moeten elkaar idealiter in balans houden - zowel kwalitatief als kwantitatief." De Home Spa is hier een ideale plek voor.

Home spa - u hebt het in uw handen

Geef jezelf meer pauzes, misschien nu. Ga voor een of twee uur met pensioen in de badkamer, uw thuisspa. Alleen of met een partner, de behandelingen in uw eigen spa zijn twee keer zo leuk. Alles dat je stoort is verborgen: mobiele telefoon en bel, laptop, kaarsen en zachte muziek. Met een geurkaars krijg je een beetje aromatherapie in de badkamer. De juiste geur verhoogt de stemming binnen enkele seconden omdat het direct in het limbische systeem werkt, historisch gezien het oudste deel van de hersenen. Tussendoortjes ruiken naar chocolade, vanille en sinaasappel, augurk van citroen en grapefruit.

om een ​​bodyscrub te starten in de thuisspa

Het maakt de huid van dode huiden vrij en bereidt zich optimaal voor op de verzorging in de thuisspa. Kras elkaar in de douche. Voor de gezichtspeeling kiest iedereen zijn eigen product, afhankelijk van het huidtype. Omdat er verschillen zijn: "De huid van mannen is dikker, dikker en meestal minder gevoelig dan de huid van vrouwen", zegt Dr. med. Michaela Axe Gadermann. "Vrouwen moeten maximaal eenmaal per week met een gevoelige, droge huid pellen, beter maar één keer per maand. Mannen rustig regelmatig. "

En nu naar het bad

Comfortabele warmte omhult het lichaam terwijl we gewichtloos in het water zweven. Om ervoor te zorgen dat de zure mantel van onze huid niet meteen gaat zwemmen, moeten we alleen in de herfst en winter hydraterende olie of crème baden gebruiken. Ze geven de huid die al in het water is de uitgespoelde vetten. Goed om te weten: de kleur van het badwater beïnvloedt de psyche. Zo vrolijkt Oranje ons op, maakt het ons gelukkig en stimuleert het de stofwisseling, terwijl groen een verzachtend en balancerend effect heeft. Dr. Ax Gadermann adviseert: "Als je een droge huid hebt, kun je maximaal eenmaal per week baden. Alleen degenen met een meer dikke huid kunnen vaker baden. " Voor alles geldt: temperatuur bij het baden slechts ongeveer 37 graden. 15 minuten in het water zijn voldoende, zelfs als het nog steeds zo gezellig is voor twee in het bad. Kleine troost voor wie zonder bad leeft: met de juiste accessoires kunt u uw douche ook afstemmen op de thuis-spa, bijvoorbeeld op de Rainshower of Aroma Sense vital shower (zoekterm 'aromadouchekop').


Over baden gesproken: alleen rondslingeren is niet geldig

De badtijd in de spa van het huis is geweldig om te gebruiken - met maskers voor huid en haar. De waterdamp heeft de poriën in het gezicht wijd geopend, alle verzorgende stoffen werken dankzij de hitte twee keer zo effectief. In het saaie seizoen zijn bijzonder populaire producten met romige consistentie en exotische geur om weg te dromen. Het kwetsbare gebied rond de ogen haalt speciale oogmaskers aan. Praktisch zijn pleisters die zich aanpassen aan de vorm van het gezicht. Het haar heeft ook een extra dosis verzorging nodig, omdat het lijdt onder hoeden en droge verwarmingslucht. Rijke maskers herstellen de glans van de manen. Alle maskers voor huid en haar zijn te vinden op de vorige pagina.


Na het bad volgt een uitgebreid roomritueel

Dit is belangrijk om de beschermende functie van de huid te herstellen. Ze houdt nu van onverzadigde vetzuren en veel vocht. Lotions met sheaboter, amandel en arganolie hebben een intensief hydraterende werking. Geurende lichaamsoliën omhullen de huid met een fijne beschermende film en dringen in diepere huidlagen door, ze worden in de nog vochtige huid gemasseerd. Degenen die niet van de vette film op de huid houden, vinden een goed alternatief in droge oliën.


Maar wachten - alleen crème is saai

Onze tip: sluit de dag af met een zachte massage van de partner van top tot teen. Heerlijk warm en goed onderhouden, zonder dure edele spa. En wanneer heb je je volgende zorgritueel gepland? Psycholoog Lutz Hertel adviseert: "Het is een illusie om te geloven dat je drie maanden vol gas kunt geven en de slijtage kunt compenseren met een enkel wellnessweekend." Dus blokkeer de volgende datum in de thuis spa - voor het hectische leven van alledag daar Ze heeft weer volledige controle.

Voel je goed in je eigen vier muren: in onze fotogalerij laten we alle schoonheidsproducten zien die van je badkamer een wellnessoase maken.