Geluidsmassage Het grote tintelende gevoel

Wellness voor alle zintuigen: degelijke massages zijn ontworpen om spanning te verlichten en stress te verminderen. We hebben de magische kommen voor je getest.

Het zachte gezoem herinnert me aan het geluid van het elektrische verwarmingskussen waarop ik als kind altijd mijn voeten verwarmde. Alleen de tinteling is anders. Er speelt tenslotte hier geen techniek: de zachte vibraties komen van drie grote, metalen kommen die op verschillende delen van mijn lichaam staan ​​- op de voeten, de lumbale wervelkolom, de nek. Telkens wanneer de masseuse met de kleine houten hamer op een van de bronzen potten tikt, loopt er een nieuwe tintelende golf over mijn huid.

Verre Oostentradities

Zingende kommassage, dan. Wat in de la van het woon-werkverkeer, het opleggen van handen en anderen zit, voelt in de praktijk verrassend normaal aan. Het idee voor deze vorm van wellness-toepassing komt van een Duitser: Peter Hess, een afgestudeerd ingenieur uit Nedersaksen, reisde 20 jaar geleden rond in Nepal. In sjamanistische tempels in het westen van het land ontdekte hij de klankschalen. De traditionele genezers gebruiken de enorme metalen potten voornamelijk voor meditatie en op rituele festivals. Volgens het Verre Oosten bekijken de harmonische tonen boze geesten weg uit het lichaam, maken blokkades los en laten de lichaamsenergie vrij stromen. Hess vond het een goed idee. Hij kocht een set kommen, bracht ze naar Duitsland en ontwikkelde een uitgebreide geluidsbehandeling. In de tussentijd zijn er zelfs eigen scholen voor dit type therapie.