10 ingrediënten Wees gewoon gelukkig

Gelukkig zijn is helemaal niet moeilijk. Je hebt geen miljoenen nodig, maar veel tastbaardere dingen - hier zijn 10 manieren om gelukkig te zijn, wetenschappelijk bewezen.

Wat is het nut van het mooiste huis en de meest prestigieuze baan als je niet gelukkig bent? Geluk is even simpel als vluchtig - filosofen hebben zich net zo gewijd aan de jacht als wetenschap. We geven je tien eenvoudig te doen dingen die je leven zullen verrijken.

1. Verplaats meer: ​​zeven minuten sporten per dag

Shawn Achor studeerde drie groepen voor de studie van zijn boek, The Happiness Advantage, en liet twee van hen sporten. Het speciale kenmerk van alle deelnemers: ze leden aan een depressie. Het feit dat lichaamsbeweging kan helpen om mensen uit een mentale depressie te halen, is al bewezen. Na zes maanden was het duidelijk: degenen die alleen medicatie namen, leden een terugval tot 38 procent. De groep, die medicatie nam en een sportprogramma voltooide, scoorde iets beter: 31 procent was opnieuw depressief. Maar ongelofelijk 91 procent overwon hun depressie met alleen sport. Natuurlijk is dit resultaat niet universeel geldig en zou niemand die aan een depressie lijdt, zich moeten onthouden van medicatie zonder medisch advies en zich uitsluitend op sport moeten concentreren - samenwerking met deskundigen is essentieel. Deze studie laat echter ook zien dat mensen zich beter kunnen voelen door middel van sport.

Zeven minuten per dag maken een groot verschil,

Zoals onlangs in de "New York Times" te lezen - dus er zijn echt geen excuses, zoveel tijd heeft iedereen! De Journal of Health Psychology benadrukte echter dat sport de zelfacceptatie verbetert, onder andere.

2. Slaap meer: ​​in de rest ligt de kracht

Als je genoeg slaap krijgt, zal het niet zo gemakkelijk zijn om je van de weg te gooien. Po Bronson en Ashley Merryman beschrijven in hun boek "The Nurture Shock" hoe negatieve indrukken worden verwerkt in de amygdala, terwijl neutrale en positieve indrukken in de hippocampus terechtkomen. Slaaptekort heeft echter invloed op de hippocampus en al het goede dat we ervaren, bereikt ons niet echt. In een poging moeten leerlingen met overwerk zich woorden herinneren: terwijl ze zich slechts 31 procent van de positief bewoonde termen konden herinneren, bleef 81 procent van de negatieve woorden bij hen hangen!

3. Korte wegen: vermijd lange pendelafstanden

Een groter huis is geen verdere reis naar het werk waard, ontdekten twee Zwitserse economen, omdat ze geluk brachten en de manier om met elkaar samen te werken. Of, zoals Daniel Gilbert, psycholoog aan de elite van Harvard University, zei: "Autorijden met de auto is elke dag een andere hel."

4. Meer tijd voor vrienden en familie

Te weinig tijd doorbrengen met geliefden is een van de top 5 van de dingen die stervende mensen betreuren. Wetenschapper George Vaillant leidde een onderzoek dat een groep van 268 mensen van 72 jaar oud vergezelde. Zijn conclusie: "Het enige dat er echt toe doet in het leven, is de relatie met andere mensen. "Iedereen die vroeg en lang waardevolle relaties onderhoudt, heeft een goede kans om op oudere leeftijd gelukkiger te worden. Als u net na het succes bent, kunt u verliezen.

5. Haal elke dag wat frisse lucht

Je hoeft niet te dutten in de hangmat onder de palmbomen om gelukkig te zijn - volgens studies van de American Meteorological Society is de optimale gelukstemperatuur 13, 9 graden, dus Central Europeanen hebben ook een reële kans op geluk. Iedereen die de lunchpauze met een wandeling doorbrengt in plaats van in de kantine, kan uitkijken naar een beter humeur, een langere horizon en een beter geheugen. De natuur maakt het zelfs gelukkiger dan een stedelijke omgeving - dus naar het park.

6. Anderen helpen: 100 uur per jaar zijn optimaal

De meesten van ons moeten werken om de kost te verdienen. Maar anderen helpen kan veel meer voldoening en betekenis brengen. Het "Journal of Happiness" meldde een consumentenonderzoek: mensen die net iets voor anderen hadden gekocht, waren duidelijk gelukkiger dan degenen die iets voor zichzelf hadden verworven. Hetzelfde geldt voor de tijd: zo leuk als het is om jezelf te verwennen of zijn hobby's te volgen - onzelfzuchtige liefdadigheid maakt je veel gelukkiger. Probeer 100 uur per jaar, dat is ongeveer twee uur per week voor een bevredigend leven.

7. Lachend verdrijft zorg en pijn

Aan de Michigan State University werd de vraag gesteld of een glimlach - misschien wel de verkeerde - zou kunnen leiden tot gevoelens van geluk. Hiervoor werden medewerkers van serviceproviders geobserveerd en geïnterviewd, die moesten lachen om hun klanten. Degenen die net de hoeken van hun mond hadden opgetrokken kregen een iets erger humeur en trokken zich terug, maar degenen die bewust positieve gedachten of beelden in hun hoofd hadden verplaatst (bijvoorbeeld van een leuke vakantie of hun kinderen) en vervolgens glimlachten eigenlijk gelukkiger en meer open in de tijd.

8. Maak plannen, geniet van anticipatie

Bereid een reis voor in alle details, maar je zult nooit concurreren - het tijdschrift "Applied Research in Quality of Life" zei dat de opwinding en anticipatie plaatsvonden, zelfs als je de reis niet hebt gemaakt. Je kent toch zeker het gezegde "Anticiperen is de mooiste vreugde" - er zit iets in, want het geluk dat voortkwam uit reisplanning, stopte gemiddeld acht weken, zeiden de onderzoekers, terwijl het geluk na het terugkeren van een vakantie snel sloop.

9. Mediteer voor een turbo-brein

Meditatie ontspant niet alleen, het verbetert ook de hersenstructuur. Een onderzoeksteam van het Massachusetts General Hospital vergeleek CT-scans van de hersenen van de deelnemers met een cursus van acht weken in mindfulness-meditatie. De vergelijking van vóór en na liet zien dat de hersengebieden verantwoordelijk voor mededogen en zelfbewustzijn waren gegroeid, terwijl de hersengebieden die afhankelijk waren van stress kleiner waren geworden. Als je maar één ding in je leven wilt veranderen om gelukkiger te zijn, dan zou het dit moeten zijn: wie regelmatig mediteert, zijn hersenen kunnen permanent worden veranderd, zodat hij het leven door het leven gelukkiger maakt.

10. Wees dankbaar

The Journal of Happiness meldde een poging om drie bedankbrieven te schrijven in drie weken, waardoor hun algehele tevredenheid over het leven toenam en ze gelukkiger werden. Het is niet zo moeilijk, maar het is gemakkelijk om te vergeten: we kunnen zoveel dankbaar zijn, dag na dag. Of het nu gaat om gezondheid, de aardige collega, het lachen van een kind of een wandeling in de lente. Elke dag word je je bewust van drie dingen die je op die dag dankbaar bent en deel ze met je partner of vrienden of schrijf ze op. Je zult je tevredenheid zien groeien en je ontdekt constant meer dingen die je dankbaarheid verdienen.