2014 Een cool nieuwjaar: minder is meer

Ga uit het hamsterwiel en geniet van meer kwaliteit van leven - hoe slaagt u erin om uw wensen en intenties voor 2014 te implementeren? Hoe uit te schakelen.

In het verleden waren het de radicale uitvallers die de samenleving de rug toekeerden - vandaag de dag nemen de ondermaatse woon- en werkomstandigheden in ons op om meer van ons leven te hebben. Maar wat betekent "meer"? Voor een groeiend aantal mensen gaat het niet om een ​​groter appartement, een tweede auto of zelfs meer exotische vakantiebestemmingen. Ze weigeren een paar rijstroken om hun dagelijks leven te verbeteren.

De oude vraag: geld of liefde?

Vooral het begin van een nieuw jaar is vaak een tijd waarin velen pauzeren en de balans opmaken. Wat gaat er goed, wat is er mis met ons? Of je nu al op de goede weg bent, je gevoel zegt het al.
Verminkt een onbepaalde wens je? Of weet je precies in welk deel van het leven je mist? Stel alles op de proef. Vraag jezelf af of je echt van je werk houdt of dat je gewoon zijn slaaf bent. Heb je genoeg tijd voor je gezin? Heb je de vrienden die je wilt en genoeg vrije tijd om tijd mee door te brengen? Leef je je passies uit of stel je alles uit tijdens de vakantie of zelfs als gepensioneerde?
Niet iedereen is niet gelukkig met een veeleisende carrière, en voor sommigen is het goed om hun professionele leven voor een tijdje boven alles te stellen. Maar wat te doen als het salaris meer en meer een compensatie voor pijn wordt? Wie zichzelf wil bevrijden van het professionele hamsterwiel, moet vaak financiële verliezen accepteren. Degenen die bereid zijn om een ​​tijdje elders op te geven, voelen zich meestal vrijer en gelukkiger.

Leef of wordt geleefd

Het veranderen van iemands leven vereist moed. Maar het goede is: je bepaalt het tempo en de weg. Verover stap voor stap je autonomie. Misschien is het niet zo moeilijk om het aantal uren in de baan te verminderen. Als je huidige baan niet meer bij je past, kun je ergens anders naar een baan zoeken, mogelijk in deeltijd. En in sommige bedrijfstakken biedt de stap naar zelfstandigheid minder zekerheid, maar meer vrijheid.
De mens is een sociaal wezen. De kwaliteit van onze relaties bepaalt heel veel over ons geluk in het leven. Heb je vrienden die je letterlijk logen, zodat er na een ontmoeting niet veel over is van je levenslust? Zijn er leden van uw familie die u willen vertellen - ondanks dat ze meerderjarig zijn - hoe te leven? Probeer jezelf te distantiëren en te zien hoe je je voelt. Sommige relaties in nood kunnen op het juiste spoor worden gebracht door te praten, in andere is afstand de betere manier.
Vuistregel: als je je ongemakkelijk voelt in een situatie of met een persoon, vraag je dan af hoe je iets kunt veranderen of je eigen weg kunt gaan.

Maak ballast vrij

In boekwinkels, gidsen over hoe je je leven kunt zuiveren, voel je hele schappen - van "Simplify Your Life" tot "Feng Shui tegen de rommel van het dagelijks leven". De experts zijn het erover eens: minder is vaak meer. Of het nu gaat om materiële bezittingen, kennissen en vriendschappen, activiteiten in onze kalender - wie geeft om kwaliteit in plaats van om kwantiteit, heeft niet veel nodig voor het geluk. Integendeel, wie te veel van alles verzamelt, laat weinig ruimte voor leven.
Degenen die niet constant nieuwe kleding kopen - en vaak om frustratie te verdoven - hebben ook minder ruimte nodig in de kast en uiteindelijk niet zozeer een huis. Een fiets kost minder dan een auto, de Noordzee is net zo mooi als de Caraïben, en degenen die niet zo veel hoeven op te graven voor hun materiële goederen zullen iets heel kostbaars winnen - tijd voor zichzelf. En plotseling zijn statussymbolen niet zo belangrijk meer,